Updates: Samsung Galaxy A52 5G (aug) en Galaxy S20 FE

Samsung rolt vandaag de augustus update uit naar de Galaxy A52. Bovendien begint de Galaxy S20 FE aan zijn tweede update deze maand – met minder duidelijke inhoud.

Galaxy A52 update augustus 2021

Vandaag ontvangt de Galaxy A52 met 5G de langverwachte update van de maand augustus. Het is een wat raadselachtige update. De update bevat firmwareversie A526BXXU1AUH5. Dat is niet vreemd. Wat wel vreemd is, is het totale gebrek aan changelist. Behalve de algemene puntjes die altijd vermeldt worden, heeft Samsung simpelweg geen lijst met items toegevoegd. En dat bij een update die bijna 780MB groot is.

Natuurlijk kunnen we zelf wel zien dat de patch van augustus geïnstalleerd wordt. Die bevat op zijn beurt een aantal belangrijke verbeteringen voor de beveiliging van de Snapdragon processor van de Galaxy A52. Maar de eerste ‘U' in de firmwareversienummering duidt erop, dat er meer wordt verbeterd dan alleen de beveiliging.

In ieder geval zien we dat Samsung ook op de Galaxy A52 de nieuwe Stand Bedtijd sneltoets heeft toegevoegd. Mogelijk is dat een hint dat ook de optimalisaties worden uitgevoerd die Samsung oorspronkelijk onder de noemer One UI 3.1.1 had beloofd, maar die uiteindelijk niet onder dit versienummer werden uitgerold naar de Galaxy S21.

Eerder deze maand arriveerde de augustus patch al op de Galaxy A52 4G (SM-A525F, firmwareversie A525FXXU3AUG). Daar ging de update wel gepaard met een concrete lijst met veranderingen. Onder meer wordt daar het ‘algoritme voor batterij opladen‘ verbeterd, evenals de ‘stabiliteit van camera‘. Mogelijk dat dit ook veranderingen zijn in de update voor de A52 5G (SM-A526B), dus als jij daar iets van merkt, dan lezen wij dat hieronder graag!

Beschikbaarheid

Je kunt de update installeren op alle unbranded Galaxy A52 versies (4G en 5G) in Nederland én België. Zoals vaker, moet je nog wat geduld hebben als jij jouw branded toestel direct bij Vodafone of T-Mobile hebt aangeschaft.

Galaxy S20 FE tweede update in augustus

Niet veel minder raadselachtig is de tweede update die deze maand op de Galaxy S20 FE 4G arriveert. En omdat er inmiddels drie verschillende S20 FE modellen circuleren in de Benelux moeten we het natuurlijk precies zeggen: het gaat hier om de S20 FE 4G met de Exynos 990 processor (SM-G780F).

Dat toestel krijgt een update van zo'n 181MB (firmwareversie G780FXXU5CUH1). De patch van augustus ontving de telefoon eerder deze maand al. Welke veranderingen dan wel met de update meekomen wordt ook uit de bijgevoegde changelist niet duidelijk. En ook de nieuwe Stand Bedtijd sneltoets wordt níet geïnstalleerd.

Beschikbaarheid

In ieder geval kunnen wij zien dat de update in kwestie nu OTA beschikbaar is op álle versies van de SM-G780F in Nederland en België.

Voor beide, hierboven beschreven updates geldt: je krijgt automatisch een melding dat je de nieuwe firmware kunt downloaden. Wil je hier niet op wachten, kun je de beschikbaarheid ook zelf checken. Dat doe je via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Ben jij op de Galaxy A52 of op de S20 FE nog meer veranderingen, vernieuwingen, of bugs tegengekomen? Laat het ons hieronder dan even weten!

(Hartelijk dank, Petra en Daniël!)

Lees de reacties (2)

  • Volgende updates binnen gegregen via OTA

    Samsung Galaxy S10+ LUX

    Buildnumber G975FXXUCFUH3
    Grootte 733,67 MB
    Versie One UI 3.1
    Android Versie 11
    Beveilingspatch 1 augustus 2021

    Samsung Galaxy Note 10 Lite LUX

    Buildnumber N770FXXS8EUG3
    Grootte 176,51 MB
    Versie One UI 3.1
    Android versie 11
    Beveilingspatch 1 augustus 2021

    Samsung Galaxy Note 9 LUX
    Buildnumber N960FXXS8FUE5
    Grootte 1114,32 MB
    Versie One UI 2.5
    Android versie 10
    Beveilingspatch 1 augustus 2021

  • Als je bij Vodafone zit, dan zul je nog ff geduld moeten hebben. Ze willen schijnbaar eerst hun licht laten schijnen over de update voor de klanten hem krijgen. Bijna een week verder en tot nu toe nog niks ontvangen.