Updates: Galaxy A51 (januari) en Galaxy Z Flip (februari)

Samsung rolde een nieuwe update uit die de patch van januari op de Galaxy A51 installeert. Daarnaast arriveerde de update van februari op de eerste Galaxy Z Flip.

Galaxy A51 update januari 2022

Vorige week maakte Samsung vrij verrassend bekend dat de Galaxy A51 minder vaak updates gaat krijgen. En dat, terwijl het toestel uit 2020 pas halverwege zijn ondersteuningsperiode is. Met andere woorden: de updates houden nog lang niet op – Android 12 staat binnenkort op het programma – maar ze komen vanaf nu minder regelmatig.

Dat neemt niet weg dat kort na dat nieuws wel degelijk weer een nieuwe update voor de Galaxy A51 ten tonele verscheen. Firmwareversie A515FXXU5EUL3 is de eerste van 2022, en hij weegt maar liefst ruim 700MB. Toch wordt volgens de changelist alleen de patch van januari geïnstalleerd. Uiteraard krijgt de A51 ook de tussenliggende patches sinds de vorige update – naja, de patch van december, dus.

Hoewel het volgens Samsung's beleidswijziging vanaf nu dus een maand of zes kan gaan duren voor de Galaxy A51 een nieuwe beveiligingsupdate ontvangt, staat voor april de upgrade naar Android 12 gepland. De kans dat met die upgrade ook een nieuwere beveiligingspatch naar het toestel komt is nagenoeg 100%. De komende paar maanden loopt het dus nog even niet zo'n vaart met de switch naar minder frequente beveiligingsupdates.

De nieuwe update is in ieder geval beschikbaar op alle in Nederland en België verkochte Galaxy A51 modellen. Het maakt daarbij niet uit of je een unbranded of Vodafone branded toestel hebt.

Galaxy Z Flip update februari 2022

Naast de Galaxy A51 ontving ook de eerste generatie van de Galaxy Z Flip een update – naar de patch van februari, zelfs. Het 4G model kreeg firmwareversie F700FXXS8FVA2, terwijl voor de 5G versie firmware F707BXXS6FVAA uitrolde. Het ruim 191MB grote pakket doet niet veel meer dan de patch van februari installeren. Functionele of visuele wijzigingen zijn er verder niet. Je kunt de update nu installeren op alle in Nederland en België verkochte Z Flip modellen van de eerste generatie.

Installatie

Zoals gebruikelijk kun je op beide toestellen wachten tot je een melding krijgt dat de update klaar staat. Of je start ‘m direct via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank, Abdel en Thomas!)

Lees de reacties (2)

  • Kan het zijn dat de update niet helemaal lukt?
    Het toestel, A51, geeft aan dat er een "Softwareprobleem gedetecteerd is tijdens het opstarten".

    De laatste update van 1 januari 2022 alsmede die van 13 februari 2022 zijn geïnstalleerd.

  • waar blijt de update voor de S21? het mag niet zo zijn dat mijn telefoon van n jaar oud zo laat zn update krijgt?