Updates brengen meer Stagefright patches naar verschillende Galaxys: A3, S5 Mini, J1 (update)

Net maakten we al melding van een aankomende firmwareupdate die de patch bevat om het Stagefright lek op de Galaxy Note 4 definitief te dichten. Die update is nog niet beschikbaar in Nederland – wél is een vergelijkbare update beschikbaar voor een aantal andere toestellen: voor de Galaxy S5 Mini, voor de Galaxy A3 en voor de Galaxy J1.

Zowel de Galaxy S5 Mini, de Galaxy A3 als de Galaxy J1 krijgen vanaf vandaag kleine updates die het Android besturingssysteem níet vernieuwen, maar die wel een builddatum hebben van begin september, en dus de zwakke plekken van het Stagefright lek dichten.

De Galaxy S5 Mini blijft dus – ondanks recente berichten over het starten van de langverwachte Android 5.1 update – ook na deze update nog even bij Android 4.4.2. Maar wel op een veiliger manier. En op gelijke wijze blijft de Galaxy A3 dus op Android 5.0.2, en de Galaxy J1 op Android 4.4.4.

Heb jij één van deze toestellen? Voer dan na de update een test uit met één van de Stagefright detectors die in de Play Store te vinden zijn – bijvoorkeur die van Zimperium (HIER), en laat hieronder even weten of jouw telefoon daadwerkelijk niet meer kwetsbaar is!

(o.a. via, en dank aan verschillende melders!)

Update: net als voor een aantal andere Galaxy telefoons geldt ook voor de S5 Mini, A3 en J1 dat de bovenstaande updates de Stagefright kwetsbaarheid ten dele fixen – zo blijkt inmiddels uit nieuwe informatie over de zwakke plek in het Android besturingssysteem. Het wachten is op verdere updates, die ook de overgebleven ‘gaten' dichttimmeren.

Lees de reacties (15)

Gerelateerde artikelen