Update Samsung Galaxy Watch 3 en Active 2 brengt subtiele verbeteringen

Een eerder aangekondige update voor de Galaxy Watch 3 en Active 2 is nu dan ook beschikbaar in Nederland en België. De verbeteringen zijn vooral grafisch, met nieuwe pictogrammen voor verschillende activiteiten.

Galaxy Watch 3 en Active 2 update: betere pictogrammen

Heel wat bezit(s)ters van Samsung's recente horloges – de Galaxy Watch 3 en Watch Active 2 – kunnen de software van het apparaatje nu bijwerken. De update brengt geen nieuwe functionele veranderingen, maar wel een paar visuele.

Voor de Watch 3 staat een ruim 73MB grote update klaar naar firmwareversie R840XXU1BUE3. De Watch 2 Active krijgt zijn eigen equivalent van dezelfde update, in vorm van firmware R820XXU2BUE3. Uiteraard gaat het hier om subtiele veranderingen, waar je niet direct iets van merkt – tot het horloge daadwerkelijk detecteert dat je aan het wandelen of hardlopen bent. Althans, daar gaan we gemakshalve maar even van uit, want wijzelf hadden zo gauw nog niet de gelegenheid om te gaan wandelen of hardlopen (hah, met déze temperatuur?!) Aanvulling: met zweet, zweet, en nog meer zweet wisten we er toch een automatische gedetecteerde wandeling uit te persen.

Heb jij al wel zelf de veranderingen gespot op jouw Watch 3 of Watch Active 2? Laat het ons hieronder even weten!

Beschikbaarheid

Voor de Galaxy Watch 2 Active was de nieuwe update al een paar dagen beschikbaar. Voor de Watch 3 rolt hij nu uit, in zowel Nederland als België. Normaal gesproken zal de Galaxy Wearable app op je telefoon vroeg of laat aan de bel trekken om de update te installeren. Je kunt natuurlijk ook zelf in deze app aan de slag gaan. Selecteer het Galaxy Watch scherm, scroll naar beneden, en tik op Update horlogesoftware, gevolgd door Downloaden en installeren.

Later deze zomer

Overigens zal Samsung later deze zomer twee nieuwe horlogemodellen aankondigen: de Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch 4 Active. Deze zullen niet meer gebruik maken van het Tizen-besturingssysteem dat we kennen van voorgaande modellen. In de plaats daarvan komt een nieuw systeem waaraan Samsung en Google samen werkten.

Hoewel er in feite nog geen sprake van is, zijn wij toch benieuwd of gebruik(st)ers met een Watch 3 of Watch 2 Active straks de keuze krijgen te upgraden naar het nieuwe OS. Dat zal vermoedelijk ergens in juli, of anders begin augustus, blijken. Maar: ook als die keuze niet komt, zal Samsung de bestaande horloge-modellen gewoon blijven ondersteunen met nieuwe functies en updates, zoals dat ook vandaag dus gebeurt.

(Dank, Daniël!)

Gerelateerde artikelen