Beveiligingsupdate beschikbaar voor de unbranded Samsung Galaxy Note 4

Sinds enige dagen is eindelijk een nieuwe update beschikbaar voor Samsung's Galaxy Note 4 uit 2014. Voor de branded toestelversies was de update eerder al uitgerold.

Unbranded Galaxy Note 4 update

Begin november rolde een update uit voor branded Galaxy Note 4 modellen. Dezelfde firmware arriveert nu dan eindelijk ook op de unbranded versie van Samsung's laatste ‘oldschool' Note. De ruim 220MB grote update brengt het toestel naar firmwareversie N910FXXU1DRI2.

Uiteraard moet je niet teveel van de update verwachten. Het Android besturingssysteem blijft bij versie 6.0.1., bijvoorbeeld. Wel zorgt de nieuwe firmware voor nog wat optimalisaties. Ondanks de verbeterde beveiliging – aldus de changelist – blijft de datum van de security patch steken bij 1 augustus 2017. Vermoedelijk dicht Samsung een aantal lekken in de beveiliging, maar brengt geen complete patches aan. Daarom verandert de datum niet, terwijl er achter de schermen wel degelijk beveiligingsissues worden opgelost.

Beschikbaarheid

De update is beschikbaar op de unbranded Galaxy Note 4 in Nederland. Voor toestellen die destijds direct bij Vodafone of T-Mobile zijn aangeschaft was hij er dus al veel eerder. Voor Belgische Note 4 modellen is de update voorlopig nog niet gereed voor installatie, al komt hij vroeg of laat ook voor die toestellen.

Zoals je gewend bent start de update vanzelf, of je controleert het handmatig: ga daarvoor in de Instellingen en de optie Toestel-info naar Updates handmatig downloaden.

(Dank aan iedereen die het ons meldde!

Lees de reacties (4)

  • Sinds de laatste update is mijn toestel onhandig geworden.
    Loopt constant vast, start dan weer vanzelf opnieuw op. Tijdens een telefoongesprek valt de telefoon gewoon uit en begint weer met opnieuw opstarten. Al met al ben niet blij met de laatste update. Hierdoor heb ik versneld een nieuwe telefoon moeten aanschaffen om toch goed bereikbaar te zijn.

  • Is er ook een update voor de note 2014 10.1 Inc?
    Ik kreeg vandaag een update voor deze oude tablet met een kernel versie van 5 sep 2018 en een beveiliging versie uit 1 feb 2017

    • Samsung updatet momenteel een aantal oudere apparaten. Oa de oude Core Prime en de Tab 4 hebben nog een update gekregen.

  • Miijn s view cover naar update werkt niet meer, Kun jullie zorgen dat ik kan het update terugdraaien

Gerelateerde artikelen