Uitrol Android 9 update gestart voor de Galaxy Tab S3 en Tab A 2017

Min of meer volgens planning start Samsung de uitrol van de Android 9 Pie upgrade voor de Galaxy Tab S3 en de Tab A 2017. In Nederland moeten we nog wat geduld hebben.

Galaxy Tab S3 Android 9 upgrade gestart

Bijna alle Galaxy apparaten die een update krijgen naar Android 9 Pie hebben deze inmiddels ontvangen. Alleen de Galaxy J5 uit 2017, de Tab S3 en de Tab A 2017 staan nog in de rij. Voor deze laatste twee is het startsein nu gegeven, aldus de collega's van SamMobile.

In een aantal Zuidoost-Aziatische landen én in Engeland kun je de update nu installeren als je de 4G-versie van de Galaxy Tab S3 hebt. Dit is de tablet met modelcode SM-T825. Samen met de nieuwere versie van het Android besturingssysteem krijgt de tablet ook versie 1.1 van Samsung's One UI interface. Deze bevat onder meer de veelgeprezen Nachtstand, waarin de complete interface een donkere achtergrond krijgt, en nog meer klein en grote nieuwe features.

Galaxy Tab A 2017 eveneens

Hetzelfde verhaal geldt ook voor de 8 inch Galaxy Tab A uit 2017. Voor deze tablet is de upgrade ook beschikbaar in een aantal landen, waaronder Maleisië, maar niet Nederland. De update bevat dezelfde nieuwe interface, en rolt momenteel uit met de beveiligingspatch van juni.

In Nederland?

Zoals we al even noemden is Android 9 nog niet beschikbaar op de Nederlandse Galaxy Tab S3. Bovendien is nog nergens uitgerold voor de tablet-versie met alleen een Wi-Fi verbinding (SM-T820). Samsung kennende is de beperkte beschikbaarheid vooral bedoeld als laatste praktijktest voordat de uitrol grootschalig verder gaat. Eventuele bugs worden eerst opgelost voordat meer landen en tabletversies de update krijgen.

Al met al zal het wel september worden voordat we de update daadwerkelijk ook hier kunnen installeren, dus een beetje geduld is nog steeds vereist. Dat neemt niet weg dat ‘de kop eraf is', en de uitrol nu ook voor Samsung's toptablet uit 2017 eindelijk begonnen is. Uiteraard laten we het weten zodra hij ook hier beschikbaar is. Laat jij het ons hieronder ook weten als je ‘m op jouw Tab S3 hebt kunnen downloaden?

Lees de reacties (5)

Gerelateerde artikelen