Uitrol Android 9 Pie voor de Galaxy Tab S4 begonnen (in Frankrijk)

Ook voor de Galaxy Tab S4 is Samsung inmiddels begonnen met de uitrol van Android 9. Als je een Frans exemplaar van de tablet mét 4G verbinding gebruikt, dan kun je nu de upgrade downloaden in installeren.

Galaxy Tab S4 Pie-update van start

Dat Samsung de Galaxy Tab S4 naar Android 9 Pie zou gaan updaten was natuurlijk al lang bekend. Eerder werd een begindatum in april genoemd, en daaraan lijken de Zuid-Koreanen zich heel aardig te houden. In Frankrijk is de eerste officiële update vanaf gisteren beschikbaar.

Daar rolt voor de Tab S4 met 4G verbinding – de SM-T835 – namelijk firmwareversie T835XXU2BSD1 uit. De grote upgrade bevat niet alleen een nieuwere security patch – die van maart – maar vooral ook Android 9. Ook op de tablet komt deze met Samsung's One UI interface, inclusief toffe opties zoals de Nachtstand.

Voor de Tab S4 zónder 4G – de SM-T830 – is de update op het moment van schrijven nog nergens beschikbaar. Samsung zal de Franse update beschouwen als een proef. Mochten er grote bugs opduiken, dan kunnen deze nog gerepareerd worden, alvorens de nieuwe software naar een veel groter aantal gebruik(st)ers te verspreiden.

One UI op de Galaxy Tab S4 (die op Spaans is ingesteld, ja) – bron

In Nederland?

Het zal vooral dus ook van bugs – of het ontbreken ervan – afhangen wanneer je Android 9 op jouw Nederlandse Galaxy Tab S4 kunt installeren. Mocht alles goed werken, dan kan de verdere uitrol snel volgen – uiterlijk in de komende weken. Mochten er toch nog bugs blijken te bestaan, dan kan het allemaal nog wat langer gaan duren. Duidelijk is wel, dat de uitrol begonnen is. De rest is nu een kwestie van geduld.

(via)

Lees de reacties (6)