Toekomstige update naar Android Marshmallow voor Galaxy J3 (2016) bevestigd

We gingen er al lang en breed vanuit, maar nu is definitief duidelijk dat het gaat gebeuren: ook Samsung's Galaxy J3 (2016) krijgt later dit jaar de update naar Android 6.0.1 Marshmallow.

De Galaxy J3 (2016) met Android Marshmallow zoals hij inmiddels in Zuid-Korea opdook

In onze review van de Galaxy J3 (2016) wezen we er al op dat het toestel het voorlopig nog moet stellen met Android versie 5.1.1 Lollipop. Zijn grotere broers die elders in Europa al (bijna) in allerlei winkels liggen – de Galaxy J5 (2016) en Galaxy J7 (2016) – zijn echter al direct vanaf de release voorzien van Android 6.0.1 Marshmallow. En dus was de vraag: krijgt de J3 (2016) ook deze update, en zoja, wanneer dan?

Dat het toestel inderdaad de sprong naar de nieuwste versie van het Android besturingssysteem zal nemen is nu definitief bevestigd. In sommige landen – waaronder Samsung's thuisland Zuid-Korea – wordt het toestel nu ook al verkocht met Marshmallow aan boord, waardoor het slechts een kwestie van tijd lijkt dat ook toestellen elders de nieuwere software krijgen.

Rest de vraag wanneer. Zoals altijd bij iedere update voor iedere Galaxy is het niet  mogelijk een concreet antwoordt op deze vraag te geven. De nieuwe software is kennelijk al af – hoewel mogelijk nog niet voor de toestelvariant die hier in Europa en Nederland verkocht wordt. Wanneer Samsung de update daadwerkelijk verspreidt merken we gebruikelijkerwijs pas als het daadwerkelijk zover is.

Lees de reacties (10)

1 2
Gerelateerde artikelen