Tekorten bij release – Samsung Galaxy S22 (Ultra) wordt mogelijk schaars

Mogelijk plagen tekorten de levering van Samsung's aankomende Galaxy S22. Vooral de Galaxy S22 Ultra kan schaars worden direct na de release, zoals in 2021 bij de Galaxy Z Fold 3. Maar dan erger.

Galaxy S22 (Ultra) tekorten bij de release?

Oh, wat is er al een hoop geschreven over de leveringsproblemen waar elektronicafabrikanten mee kampen. Het is dan ook niet niks, als je bedenkt dat zelfs een gigant als Samsung al zo lang moet puzzelen om voldoende telefoons kunnen bouwen. Dat voorlopig de problemen nog niet voorbij zijn is duidelijk. Dat vooral de Galaxy S22 Ultra hier het slachtoffer van wordt – of beter: iedereen die er straks eentje wil kopen – was nog niet zo duidelijk.

Toch is dat precies waar geruchten uit Zuid-Korea op wijzen. De S22 Ultra wordt niet alleen de beste telefoon in de Galaxy S22 serie, maar het is ook de eerste Galaxy met een S Pen sinds de Note 20 Ultra. En dus houdt Samsung er rekening mee dat de groep geïnteresseerden een stuk groter is dan voor de Galaxy S21 Ultra, vorig jaar. Echter, de productie laat zich niet zomaar fiks opschroeven. Het resultaat: mogelijke schaarste bij de release van de telefoon.

Samsung zelf zou verwachten dat de leveringsproblemen erger kunnen uitpakken dan bij de Galaxy Z Fold 3, vorig jaar. Dat is geen goed nieuws. In sommige markten had Samsung maanden nodig om de pre-orders van dat toestel uit te leveren. Zo moest menig Duitse gebruik(st)er tot diep in oktober wachten op bestellingen die al in augustus geplaatst waren. Voor de Galaxy S22 Ultra zouden zelfs vertragingen van drie maanden op kunnen treden, aldus de geruchten.

Kies verstandig

Als jij straks een Galaxy S22 (Ultra) wilt aanschaffen, dan kun je een paar dingen doen om de kans op leveringsproblemen te verkleinen. Althans, de ervaring leert dat Samsung niet direct van alle toestelvarianten even veel exemplaren produceert en verscheept.

Bij de Z Fold 3, bijvoorbeeld, waren zwarte exemplaren in de meeste landen wel snel leverbaar. De meer ‘exclusieve' groene versie liet het langst op zich wachten. Bovendien zijn het de toestelversies met veel opslag die in eerste instantie schaarser blijken te zijn. Kies je een 512GB variant, dan is de kans op vertraging groter dan bij een model met 128 of 256GB.

Wil jij jouw Galaxy S22 Ultra dus met de minste kans op vertraging? Overweeg dan een zwart exemplaar met 128GB opslag (verwachte adviesprijs: €1249). Tegelijk kun je verwachten dat een groene of burgundy rode variant met 512GB beduidend langere levertijden met zich meebrengt.

Let wel: natuurlijk geven in het verleden behaalde resultaten geen garanties voor de toekomst. Oftewel: natuurlijk kan het dit keer ook anders uitpakken, al blijft het een veilige gok dat varianten met minder opslag in ruimere aantallen leverbaar zullen zijn.

Wijzelf houden straks natuurlijk een vinger aan de pols houden bij de verschillende winkels. Met een beetje geluk krijgen we zo al tijdens de Galaxy S22 pre-order periode een goed beeld van de leverbaarheid van de verschillende toestelversies.

(via)