Stagefright fix bereikt Samsung Galaxy Tab S tablets (update 16-11: Tab S 10.5 WiFi)

Vanaf vandaag begint de uitrol van de Stagefright fix voor Samsung's eerste generatie Galaxy Tab S tablets. Als eerst in Nederland aan de beurt: de 10.5 inch versie met 4G verbinding (de SM-T805). Update 16 november: vanaf vandaag is de Stagefright patch met firmwareversie XXU1BOJ1 beschikbaar voor de WiFi variant van de Tab S 10.5 (SM-T800).

De Stagefright update op de Galaxy Tab S 8.4 (nog niet beschikbaar in NL)

Zoals alle andere Stagefright patches, verandert ook de update voor de Galaxy Tab S niets aan het Android besturingssysteem zelf – deze blijft bij versie 5.0.2. De update dicht alle momenteel bekende kwestbare plekken in het systeem.

Op dit moment is de update beschikbaar voor de WiFi én de 4G versie van de Tab S 10.5, maar we verwachten dat het niet zal duren voor ook de Tab S met 8,4 inch scherm (SM-T700) aan de beurt komt.

Je kunt na installatie checken of jouw tablet beschermd is tegen het Stagefright probleem met de gratis Stagefright Detector app.

Aanvulling: zoals Marc hieronder terecht opmerkt – dank! – brengt de bovenstaande update inderdaad ook de Smart Manager app naar de Tab S. Met deze app kun je energie-, opslag-, geheugengebruik en beveiliging overzichtelijk managen.

(dank, Henk, voor de Tab S 8.4 firmware!)

Lees de reacties (2)

  • Aanvulling: zojuist geinstalleerd. De update melding geeft ook aan dat de Smart Manager app, die je bijvoorbeeld ook op de Galaxy S6 vindt, is toegevoegd. En die staat er nu inderdaad op.

Gerelateerde artikelen