Sneak preview: Android 4.1 voor de Samsung Galaxy S2

Terwijl de weken langzaam wegtikken, nadert het moment dat ook de Samsung Galaxy S2 een update zal krijgen naar Android 4.1 Jellybean. En hoewel we nog maar weinig uitgelekt materiaal zien voor de Europese Galaxy S2, is er al wel een vroege test versie opgedoken voor de Samsung Epic 4G – de Galaxy S2 voor de Amerikaanse provider Sprint.

Zoals gezegd gaat het hier om een vroege versie van de nieuwe firwmare, maar één ding is duidelijk: er gaat nogal wat veranderen. Qua uiterlijk zal de stap van Android 4.0 Ice Cream Sandwich naar Android 4.1 Jellybean een stuk groter zijn dan de stap van Android 2.3 Gingerbread naar Android 4.0. Samsung is zo te zien van plan flinke delen van haar nieuwe Nature UX interface – de TouchWiz versie die we al kennen van de Galaxy S3 en de Galaxy Note 2 – naar de Galaxy S2 te brengen. En eerlijk is eerlijk: dat is veelbelovend.

Hoewel het uit een video lastig op te maken is, lijkt alles erg vloeiend te draaiend. Dit is niet verrassend, aangezien de manier waarop de interface wordt weergegeven één van de beste veranderingen in Android 4.1 is – codenaam: Project Butter. Van ‘zo soepel als boter', zeg maar. Ook zien we typische features, zoals de keuze uit ‘homescreen modes' – zo er is nu een ‘easy mode', waardoor alles net even wat simpeler en overzichtelijker wordt. De nieuwe Nature UX lockscreen – met een rimpelend-water-effect is ook van de partij, evenals Google Now, en het aangepaste multi-task menu.

Check de volledige preview in de onderstaande video!

(met dank aan Steef!)

Lees de reacties (17)

  • Met andere woorden er veranderd weer niks, een ander uiterlijk, maar ik zet toch mijn eigen laucher(pro)erover heen, die snelheidswinst en lagere batterij duur kan ik wel dromen, met een schone telefoon is alles weer perfect maar net zoals je pc na verloop van tijd zo langzaam als dikke ...., android is leuk maar het blijft software met een hoop mankementen.

  • @tabias

    Volgens mij heb je het niet helemaal gegrepen. Een launcher zorgt voor de look en functionaliteit van je homescreens.
    Als je het filmpje goed bekijkt zie je dat niet alleen de launcher veranderd is naar S3 look en feel (NatureUX) maar ook de rest van het besturingssysteem. Apps zoals telefoon, contacten, berichten, browser, instellingen en camera hebben ook een restyle gekregen. Daarbij komt dat instellingen, lockscreen, multitask menu, status balk en het notificatie gedeelte ook diezelfde upgrade gekregen hebben.
    Daar bovenop komen nog eens de veranderingen die 4.1 Jelly Bean met zich meebrengt zoals Google Now, rijke notificaties en Project Butter.

    De update naar 4.1 Jelly Bean is vele mate groter voor de S2 dan voor de S3 en daar mag je als S2 gebruiker best blij mee zijn want dat is met Android smartphones vaak niet het geval bij oudere modellen.

  • @steef, volgens mij heb jij het zelf niet begrepen, ik kijk naar dit filmpje maar zie geen verschil met wat ik nu heb, ff een jellybean app erover heen en het ziet er iets anders uit, maar maakt dat het beter of makkelijker, nee helemaal niet, die proggies die ze toevoegen zijn net als bij Apple siri echte onzin waar niemand wat mee doet, leuk om op een verjaardag te vertellen maar verder heb je er niks aan, laat ze de video instelling maar een verbeteren voornamelijk het geluid, of die spontane re-boots, , maar jij tevreden en ik wacht nog wel ff tot alle buggs eruit zijn

  • @t0bias, S-voice is inderdaad een gimmick en daar heb ik het dan ook niet over in mijn boven staande verhaal. De random reboots zijn er volgens mij al uit sinds ICS en anders wel sinds 4.0.4. Geluid zal nooit veranderen want de Yamaha chip die erin zit is niet zo best. De camera app veranderd helemaal en zo ook de video instellingen.
    Ik heb de S2 en S3 en kan je vertellen dat het verschil wel degelijk uitmaakt maar je zal het tegen die tijd wel merken. Je moeten sowieso nog even wachten want 4.1 wordt pas vanaf november uitgerold wat betekend dat Nederland waarschijnlijk ergens in december aan de beurt is.

1 2 3
Gerelateerde artikelen