‘Samsung’s volgende high end tablets krijgen grotere schermen’

Samsung's volgende generatie high end tablets zal worden uitgerust met grotere schermen. Twee Galaxy Tab S7 modellen krijgen displays met een diagonaal van 12,4 en 11 inch – groter dan de huidige 10,5 inch schermen.

De Galaxy TabPro S, Samsung's ‘vorige' 12 inch tablet (met Windows, toen)

Twee Galaxy Tab S7 modellen: 12,4 en 11 inch

Een paar weken geleden meldden wij dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van de volgende lichting high end tablets onder de modelnummers SM-T970 en SM-T975. De afwijkende nummering – huidige Tab S modellen zijn te vinden in de SM-T8xx serie – hintte toen al naar grotere veranderingen. Dat lijkt nu inderdaad bevestigd door onze collega's van SamMobile.

Zij kwamen namelijk te weten dat de SM-T97x tablets een schermdiagonaal krijgen van 12,4 inch. Dat is een flink stuk groter dan het 10,5 inch scherm van de huidige Galaxy Tab S6. Bovendien blijkt er nóg een model in de pijpleiding te zitten, met modelnummers SM-T870 (Wi-Fi) en SM-T875 (4G). Deze tablets liggen meer in lijn met de Tab S6: het 11 inch scherm is slechts een beetje groter.

Overigens zijn van beide tablets ook uitvoeringen met 5G connectiviteit in de maak. Of deze later dit jaar ook naar Europa komen durven we nog niet te zeggen. De 5G uitvoering van de Tab S6 lijkt vooralsnog alleen bestemd voor Zuid-Korea.

Verdere specificaties

Naast de genoemde details blijft verdere informatie over de next-gen tablets schaars. Op wat open deuren na – recente processor, meer RAM, AMOLED schermtype – is er gewoon nog niet zoveel bekend. Samsung lijkt zich vooral met de 12,4 inch uitvoering te willen richten op de meer professionele gebruik(st)er. Tenslotte is de kans 99% dat de tablets direct met S Pen stylus worden verkocht. Dat de prijzen niet mals zullen zijn laat zich nu al raden – denk: €700 voor de 11 inch uitvoering, terwijl de prijs van de 12,4 inch uitvoering daar een stuk boven zal liggen.

Op dit moment gaan wij er vanuit dat Samsung de Galaxy Tab S7 modellen – of gaan ze misschien Galaxy Tab S20 heten? – ongeveer eind juli, begin augustus zullen worden geïntroduceerd. Dat is inmiddels traditioneel ongeveer het tijdvenster waarin Samsung nieuwe high end tablets onthuld. Dit jaar zal dit dan vlak voor de lancering van de Galaxy Note 20 zijn, die begin augustus verwacht wordt.