Samsung wil flipcover met secundair e-ink display patenteren

In Zuid-Korea is vandaag een patentaanvraag gepubliceerd die Samsung indiende voor een flipcover met een secundair display met electronische inkt.

Bij het Korean Intellectual Property Office is vandaag een patentaanvraag gepubliceerd, waarin Samsung een hoesje beschrijft met een ingebouwd scherm. Opvallend is, dat dit een e-ink scherm is, waarvan de aanraakgevoeligheid kan worden uitgeschakeld om hem nog energiezuiniger te maken.

In de aanvraag – net geen jaar geleden ingediend, PDF – getiteld A hybrid secondary screen smart cover with e-ink zien we een hoes met, in feite, twee vensters. Het kleine venster is een venster zoals we deze al kennen van Samsung's S View hoesjes – het grote ‘venster' is een display met electronische inkt, bekend van e-readers. Het kleine S View venster toont de interface – op het scherm van de telefoon zelf – waarmee het grote e-ink scherm bediend kan worden, als de aanraak functionaliteit daarvan is uitgeschakeld om stroom te besparen.

220: e-ink display, 320: transparant S View venster

Met een dergelijke hoes ontstaat in feite een Always On Display dat veel informatie kan weergeven – complete afbeeldingen, maar uiteraard ook teksten – zonder dat het energieverbruik van de smartphone significant stijgt.

Of we een dergelijke flipcover straks als Galaxy S8 hoesje terug gaan zien is natuurlijk niet te voorspellen – maar het idee is interessant, en we zijn benieuwd of Samsung het ooit daadwerkelijk zal uitwerken tot een commercieel product.

Lees de reacties (1)

  • This could be a great way to increase screen real estat. A Microsoft Surface type ultra thin keyboard, if the screen was on the inside and had bezel mounted touch sensing...would be very useful for work.

Gerelateerde artikelen