Samsung werkt aan Galaxy A82 5G – nieuwe slide out camera telefoon?

Samsung zal later dit jaar de Galaxy A82 presenteren. Het toestel wordt de opvolger van de Galaxy A80, die vooral opviel door de roterende cameramodule. Aanvulling: door een probleem met onze server zijn helaas de oorspronkelijke comments onder dit artikel verloren gegaan. Daarvoor onze excuses!

Galaxy A82 5G op komst

Ooit was er veel te doen rond uitschuifcamera's als oplossing voor de steeds dunner wordende bezels van smartphones. In 2019 bracht Samsung de Galaxy A80 op de markt, in een tijd van notches en hole-punch frontcamera's. Dat toestel beschikt over een uitschuifbare roterende camera, maar kreeg in 2020 geen opvolger.

Dit jaar lijkt dit wel te gaan gebeuren. Uit informatie die ons bereikte blijkt namelijk dat Samsung werkt aan de Galaxy A82. Het toestel sluit zich netjes aan in het rijtje van de nieuwe Samsung telefoons in de A-serie. De Galaxy A12 en Galaxy A32 zijn al gelanceerd – de Galaxy A52 en Galaxy A72 volgen binnenkort.

Veel weten we verder nog niet over de Galaxy A82, behalve dat ook dit een 5G telefoon zal zijn. In feite kunnen we op dit moment niet eens met zekerheid zeggen of het toestel een uitschuif camera heeft. Tenslotte kwam het toestel dat ooit als A81 in ontwikkeling was uiteindelijk op de markt als de Note 10 Lite. En hoewel het zich laat raden dat het toestel modelnummer SM-A826B krijgt, kunnen we ook dit nog niet bevestigen.

Dat neemt niet weg dat het interessant wordt te zien hoe Samsung de Galaxy A82 tussen de Galaxy A72 en de – toch relatief betaalbare – Galaxy S21 in de markt zet. Of om precies te zijn: met welke onderscheidende features.

Wanneer?

Op dit moment lijkt de ontwikkeling van de Galaxy A82 nog in een vrij vroeg stadium te zijn. Het zou ons niet verbazen als het toestel pas in of na de zomer het levenslicht zal zien. Maar zoals al gezegd: voor die tijd komen nog heel wat andere telefoons op de markt – van de genoemde A52 tot en met de vorige week gelanceerde Galaxy S21 Ultra, en van alles ertussenin. Inclusief een Galaxy Z Fold 3 en/of Z Flip 3.