Samsung vermeldt Galaxy A31 op eigen website, lancering nabij

De officiële lancering van Samsung's Galaxy A31 laat niet meer lang op zich wachten. De voorbereidingen voor de onthulling zijn op de website van de fabrikant al begonnen.

Galaxy A31 lancering dichtbij

Al in januari bracht Samsung de Galaxy A51 en Galaxy A71 op de markt. Echter, dat zijn pas de eerste twee modellen in de A-serie van 2020. We verwachten er nog een aantal, waaronder de Galaxy A41 en de Galaxy A31. Deze laatste is nu op Samsung's eigen website te vinden.

Om precies te zijn is het Samsung's Russische tak die alvast een hand vol ondersteuningspagina's voor de SM-A315F online heeft gezet. Dat is het modelnummer van de Galaxy A31. Veel concrete informatie is er op die pagina's niet te vinden, maar het is een duidelijk teken dat de lancering van het toestel niet erg lang meer op zich zal laten wachten.

Eerder deze week dook de Galaxy A31 op in benchmarktest Geekbench, waar we te weten kwamen dat het toestel min of meer dezelfde interne hardware heeft als de Galaxy A41. Denk daarbij aan de MediaTek Helio P65 processor, en 4GB RAM. Toch is de A31 – ondanks de nummering – groter dan de A41.

Zo verklapten wij een tijdje terug namelijk al dat de Galaxy A31 een 5000 mAh accu heeft – even groot als in de Galaxy S20 Ultra, grappig genoeg. Verder heeft het toestel een 48 megapixel camera achter, en zeer waarschijnlijk een 5 megapixel macrocamera.

Nederland

Net als de Galaxy A41 lijkt Samsung ook de Galaxy A31 in Nederland uit te willen brengen. Prijzen weten we nog niet – daarvoor zullen toch echt moeten wachten op de officiële lancering, dit voorjaar.