Samsung update brengt portret stand voor huisdieren naar meer telefoons

Samsung brengt een update uit die ervoor zorgt dat de Portret stand op meer telefoons ook het fotograferen van huisdieren ondersteunt. De Galaxy S21 kende het kunstje al, maar nu krijgen ook de Galaxy Z Flip 3 en Galaxy Z Fold 3 deze update – inclusief de patch van oktober. Mogelijk is dit het startschot voor een bredere uitrol van de Portret stand voor huisdieren naar nog meer Galaxy telefoons.

Galaxy Z Flip 3 en Z Fold 3 update oktober 2021

We hadden ‘m al verwacht: de oktober update voor Samsung's nieuwe foldables. En netjes op tijd arriveert deze dan ook. Voor de Z Flip 3 en Z Fold 3 staan respectievelijk firmwareversies F711BXXU2AUJ7 en F926BXXU1AUJ7 klaar. De flinke download – om en nabij de 800MB – haal je het beste via Wi-Fi binnen.

Natuurlijk wordt de beveiligingspatch van oktober geïnstalleerd. Deze is extra belangrijk voor toestellen met een Qualcomm processor, zoals de Fold en Flip. De patch bevat in totaal zeven fixes die speciaal voor Qualcomm chips zijn. Zes daarvan zijn aangemerkt als ‘kritiek'. Daarnaast zorgt de nieuwe update er ook voor dat de ‘algehele stabiliteit van uw apparaat is verbeterd‘.

Portret stand voor huisdieren

Echter, de meeste opvallende verbetering is die voor de Portret cameramodus. Deze werkt namelijk nu ook bij honden en katten. Dit valt in de changelog te lezen:

Neem prachtige foto's van uw harige vriendjes met diverse portreteffecten. De portretmodus werkt nu ook bij katten en honden op de camera aan de voor- en achterkant. Sommige portreteffecten kunnen alleen worden toegepast na het nemen van de foto.'

Je kunt na installatie dus de camera's aan de achterkant én aan de voorkant van de telefoons gebruiken om mooie portretopnames van je geliefde huisdieren te maken. Dat zijn bijvoorbeeld foto's met zo'n mooie vervaagde achtergrond. Maar je hebt uiteraard keuze uit nog meer filters. Zoals de omschrijving al zegt: sommige kun je ook achteraf toepassen op de foto in de Galerij.

Één ding doet de Portret stand niet: ervoor zorgen dat je huisdier stil blijft zitten

Een dergelijke huisdiermodus was al langer te vinden op toestellen in de Galaxy S21-serie – en nu dus ook op de Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3. Mogelijk komen ze in de loop van de komende maanden naar nog meer toestellen, zoals Galaxy S20, Note 20, en met een beetje geluk ook naar toestellen in de A-serie, zoals de Galaxy A52 en Galaxy A52s. Zeker weten doen we dit nog niet, dus we wachten nog even af met het doen van concrete, verdere voorspellingen.

Beschikbaarheid

In ieder geval is de update van oktober nu direct OTA beschikbaar op de Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3. Je kunt afwachten tot er vanzelf een melding op je telefoon verschijnt – of je gaat direct in de Instellingen onder Software-update naar Downloaden en installeren.

Heb jij de update al binnen? Kom je nog meer veranderingen en/of bugs tegen?

(Met dank aan poes Lilly!)