Samsung start publieke Android 11 beta Galaxy S20 (in Zuid-Korea)

Hij zat er al aan te komen, en nu is hij er: de publieke Android 11 beta voor de Galaxy S20. Bovendien kun je daarmee direct ook One UI 3 testen. Althans, als je in Zuid-Korea woont.

Publieke Android 11 beta voor Galaxy S20 van start

Vorige week liet Samsung doorschemeren dat de beta-test voor Android 11 op de Galaxy S20 niet lang meer op zich laat wachten. En inderdaad, vandaag wordt dan echt het startsein gegeven, in Samsung's thuisland Zuid-Korea.

Op Samsung's lokale forum is de aankondiging te vinden van het testprogramma, dat naast de nieuwste versie van het Android OS óók One UI 3 bevat. Net als in voorgaande jaren kunnen deelnemers zich inschrijven via Samsung's Members app.

Na een eerdere beta voor developers is dit de eerste keer dat ook reguliere gebruik(st)ers de nieuwe software kunnen uitproberen. Via de developer-beta zagen we een paar weken terug al een groot aantal van de geplande vernieuwingen in One UI 3. Zo wordt het hele notificatiescherm transparant, krijgt de volumeregeling een nieuw jasje, en animaties worden bijgeschaafd.

Binnenkort ook buiten Zuid-Korea

Dat Samsung vandaag het beta-programma in Zuid-Korea lanceert is volgende verwachting. Ongetwijfeld wordt in de komende dagen ook in andere landen de registratie geopend. Vermoedelijk is de VS ook een dezer dagen aan de beurt, en meestal volgen landen als Duitsland en Engeland ook vrij vlot.

Nederland en België maakten tot nu toe nooit deel uit van Samsung's beta-programma. Het is ook niet meer eenvoudig om met een origineel Nederlands toestel toch registreren.

Voor meesten is het dus vooral een kwestie van geduldig afwachten tot de brede upgrade van alle Galaxy S20 gebruik(st)ers start. Echter, daarvoor moet eerst het beta-programma afgerond zijn, en alle bugs in de software opgelost.

Wij gaan ervanuit dat Samsung's planning vergelijkbaar is met de uitrol van Android 10 vorig jaar. In dat geval zal de brede uitrol van Android 11 voor de Galaxy S20 eind november kunnen starten. In ons land komt hij met een beetje geluk dan begin december aan.

Check ons aparte overzicht om de hoogte te blijven van Samsung's Android 11-ontwikkelingen. Uiteraard doen wij ook ons best om je zo snel mogelijk een Nederlandse preview te geven van alle nieuwe en veranderde functies in One UI 3.