Samsung start nu al met uitrol Android 11 voor de Galaxy Note 20 (niet in NL)

In een aantal Europese landen begint Samsung vandaag al met de uitrol van Android 11 voor de Galaxy Note 20. Eigenlijk staat de upgrade hier pas in januari op de agenda.

Android 11 voor de Galaxy Note 20 van start in Europa

Vorige week publiceerde Samsung haar officiële update-schema voor de Android 11 upgrade. Daarin werd duidelijk dat in 2020 alleen de Galaxy S20-serie de sprong naar Android 11 zal maken – wat inmiddels ook gebeurde. De Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra komen in principe pas in januari 2021 aan de beurt.

Toch start in sommige delen van Europa de upgrade vandaag al. Om precies te zijn kun je jouw Note 20 nu bijwerken als je in Slowakije of een van de Baltische landen woont. Daar is de officiële, niet-beta firmware N98*BXXU1CTL5 beschikbaar voor het grote publiek. Deze bevat de upgrade, uiteraard inclusief One UI 3.

In Nederland is de update nog niet beschikbaar. Of hij hier inderdaad pas in januari komt, of misschien toch al eerder, durven we niet te zeggen. Dat hangt er vooral vanaf hoe goed de nieuwe firmware werkt in de landen waar hij al beschikbaar is. Maar bedenk: de uitrol van de Android 10 update gebeurde op heel veel toestel weken vóór de officiële, door Samsung gecommuniceerde datum. Het zou dus niet zo raar zijn als de upgrade voor de Note 20 modellen toch nog voor het einde van dit jaar arriveert.

Wil je alvast meer weten over wat de grote upgrade straks zoal naar jouw Note 20 brengt? Check dan onze preview van Android 11 en One UI 3 op de Galaxy Note 20 Ultra. Wil je goed voorbereid zijn op het moment dat de update ook hier beschikbaar komt? Lees dan onze tips voor voorbereiding en installatie van Android 11 op jouw Galaxy.

(via)

Lees de reacties (1)