Samsung rolt stabiliteitsupdate uit voor Galaxy Tab S6 met Android 10

Vorige week arriveerde de Android 10 update al op Samsung's Galaxy Tab S6 tablet. En nu volgt opnieuw een update die de stabiliteit van de nieuwe software moet verbeteren.

Galaxy Tab S6 stabiliteitsupdate

Soms gebeurt dat wel eens: een grote upgrade wordt uitgerold, en direct wordt duidelijk dat er nog wat puntjes op de ‘i' moeten worden toegevoegd. Zeldzamer is, dat deze puntjes  direct al klaar liggen om toegepast te worden. Toch lijkt precies dat het geval bij de Galaxy Tab S6. Vorige week kreeg de tablet de Android 10 update, vandaag staat de volgende firmwareversie in de startblokken.

En zo rolt in Nederland én België een nieuwe,  166MB grote update uit naar – op dit moment – de Wi-Fi Tab S6 (SM-T860). Deze bevat firmwareversie T860XXU1BTD1. De changelog is kort en bovendien bondig. De ‘algehele stabiliteit van functies‘ is verbeterd. Wie dus na de grote upgrade last had van instabiele functies – apps, features – kan hopen dat de update van vandaag hierin verbetering brengt.

Aan de beveiligingspatch wordt verder niet gesleuteld. Deze stond na de Android 10 upgrade op maart, en dat blijft ook na de update van vandaag zo.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is nu beschikbaar op de Wi-Fi variant van de Nederlandse én Belgische Galaxy Tab S6. Voor de 4G-variant (SM-T865) zal hij ongetwijfeld ook volgen, maar vandaag nog niet. Mocht je de upgrade naar Android 10 nog niet geïnstalleerd hebben, dan kun je dat eerst nog doen. Pas daarna kun je deze nieuwste firmwareversie binnenhalen. Je krijgt de melding dat je de update kunt downloaden vanzelf te zien, of checkt de beschikbaarheid direct via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al geïnstalleerd? Merk jij iets van de verbeterde, algehele stabiliteit van functies?

(Dank, Henk!)

Lees de reacties (2)

  • Ik merkte dat na de Android 10 update soms het beeld een bruinige kleur had als ik de keyboard cover open deed, laten we hopen dat dit verholpen is! Verder super tevreden met Android 10 en OneUI 2.1