Samsung rolt grote Galaxy Watch 4 update nu uit in Nederland

Verhip, nog vóór Samsung's aangekondigde datum is de grote Galaxy Watch 4 update al op de eerste modellen beschikbaar (dank, Kees). De update brengt alle beloofde nieuwe functies – zie hieronder. Bovendien wordt er expliciet vermeld dat je alvast nieuwe live achtergronden krijgt die matchen met de wallpapers van de Galaxy S22, die later vandaag wordt aangekondigd.

LET OP: vandaag, 9 februari, kun je de Galaxy S22 lancering live kijken op Samsung's Unpacked pagina

Grote Galaxy Watch 4 update nu beschikbaar

Je kunt de nieuwe Galaxy Watch 4 (Classic) update nu in Nederland en België downloaden. Het pakket met firmwareversie R8**XXU1EVA8 is ongeveer 670MB groot, en de changelist is uitgebreid (zie bijgevoegde schermafbeeldingen). Na installatie draait het horloge op de beveiligingspatch van januari, zoals het een Wear OS gadget betaamt.

Voor zover wij zo gauw kunnen checken is de update inmiddels op de meeste Watch 4 modellen beschikbaar in Nederland en België. Je kunt de update installeren als je in de Galaxy Wearable app naar het Galaxy Watch4 scherm gaat. Kies daar Instellingen horloge, en tik op Update horlogesoftware.

Meer over de inhoud van de update kon je al lezen in de eerdere berichtgeving – zie hieronder.

Samsung heeft dus een nieuwe, grote update voor de Galaxy Watch 4 op stapel staan uitgerold. Het horloge krijgt verschillende nieuwe en verbeterde fitness functies, via de Samsung Health app. Tevens laat Samsung weten dat Google Assistant en YouTube Music pas op een later tijdstip naar de Watch 4 (Classic) komen.

Galaxy Watch 4: nieuwe features en functies

Samsung heeft nieuwe plannen voor de Galaxy Watch 4 bekend gemaakt. Behalve een aantal nieuwe horlogebandjes komt een flinke software-update naar het horloge. Deze bevat niet zozeer geheel nieuwe features, maar voegt wel een aantal handige snufjes toe aan de bestaande fitness functies van Samsung Health.

Zo kun je straks doelen instellen voor je Lichaamssamenstelling, en tips daarvoor krijgen. Na de update zijn er meer details beschikbaar over gewicht, lichaamsvet, en skeletspiermassa. En voor al deze factoren kun je je eigen doelstellingen vastleggen in Samsung Health.

Daarnaast krijg je straks ook inzicht in je zuurstofopnamevermogen tijdens trainingen. Ook wordt een indicatie toegevoegd die vochtverlies door zweten meet. Zo weet je hoeveel vocht je na je training moet aanvullen. Bovendien blijf je Galaxy Watch 4 straks ook na je training je hartslag meten, zodat je inzicht krijgt in hoe snel je hartslag herstelt na een workout.

Verder wordt een slaapcoach programma toegevoegd, met tips die je helpen je nachtrust te verbeteren. De slaapcoach kan ook verbonden apparaten – televisie, lampen – uitschakelen zodra je in slaap begint te vallen.

Om de update compleet te maken, brengt deze ook nog een dosis nieuwe wijzerplaten mee. Dus ook als je niet direct met de nieuwe fitnessfuncties aan de slag gaat, valt er na installatie iets nieuws te zien. En wat betreft die installatie: Samsung zegt de update vanaf 10 februari uit te rollen. Meestal zeggen dit soort algemene data maar weinig over de beschikbaarheid in Nederland. Wij gaan uit van een uitrol in de loop van deze maand. Uiteraard melden wij het, zodra de update ook hier beschikbaar is voor installatie.

Verdere plannen

Naast de genoemde nieuwe snufjes die met de eerstvolgende update komen, licht Samsung ook nog een tipje van de sluier op van de verdere update-plannen voor het horloge. Zo wordt ook het streamen van muziek via een aparte YouTube Music app later dit voorjaar verwacht. Bovendien herhaalt Samsung nog een keer dat ook de Google Assistant eindelijk naar de Watch 4 komt. Daarop moeten we helaas nog wel enige maanden wachten.

Dat is natuurlijk goed nieuws. Echter, wij wachten nog even af tot alle beloofde updates inderdaad materialiseren, de komende weken en maanden.

Lees de reacties (10)

1 2