Samsung rolt Galaxy S10 update van maart uit in Nederland (alle modellen nu)

Samsung's Galaxy S10 serie is nu aan beurt voor de beveiligingsupdate van de maand maart. Na een trage start kun je ‘m vanaf nu op alle S10 modellen installeren. Grote zichtbare veranderingen brengt de update verder niet.

Galaxy S10 update maart 2020

Langzaam maar zeker arriveert de nieuwe Galaxy S10 update in ons land, al kun je ‘m op het moment van schrijven alleen OTA installeren op de Galaxy S10e. De update naar firmwareversie G97xFXXS4BTB3 is net geen 130MB groot, en bevat dus de patch van maart.

In deze patch zitten 23 fixes uit Google keuken die de beveiliging van het Android besturingssysteem zelf verbeteren. Samsung deed hier nog een schepje bovenop, en voegde 25 fixes toe voor haar eigen One UI en apps. Onder meer wordt een lek gedicht in de firmware van het touchscreen, en notificaties op het vergrendelscherm worden na teveel mislukte inlogpogingen automatisch verborgen. Ook wordt de beveiliging van de DeX desktopmodus verbeterd.

Uitereraard bevat de update ook nog de nodige optimalisaties en bugfixes die alleen achter de schermen plaatsvinden. Had jij na de vorige update – die van februari – last van opgedoken bugs? Zo ja, worden ze door de nieuwe update weer gladgestreken? Laat het ons hieronder weten!

Beschikbaarheid

Een paar dagen lang was de maart update op S10 en S10 Plus alleen met Smart Switch op je PC te installeren. Toch kun je ‘m met ingang van nu dan op alle Galaxy S10-modellen direct, OTA installeren. Dat geldt voor alle unbranded toestellen in Nederland en België.

Nog wat langer geduld moet je hebben als je jouw branded S10-model bij Vodafone of T-Mobile gekocht hebt. Zodra de update (OTA) klaar staat voor jouw toestel, krijg je daar vanzelf een melding van. Via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren kun je altijd direct checken of een update al gedownload kan worden.

Heb jij de update inmiddels ook op de Galaxy S10 of S10 Plus binnen? Heb jij nog andere vernieuwingen gespot?

(Dank, aan iedereen die het inmiddels meldde!)

Lees de reacties (11)

1 2