Samsung rolt Galaxy S10 update van februari uit in Nederland

Vanaf vandaag rolt Samsung de februari update uit voor de Galaxy S10-serie in Nederland. De update brengt verbeteringen voor de beveiliging, en misschien een fix voor een bug, hier of daar.

Galaxy S10 update februari 2020

Het is nog vroeg in de maand, maar Samsung heeft al een aantal van haar telefoons voorzien van de allernieuwste beveiligingspatch. Netjes op tijd volgen nu ook de eerste toestellen in de Galaxy S10-serie. De update naar firmwareversie G97xFXXU4BTA8 is ongeveer 315MB groot, en bevat twee belangrijke onderdelen.

Als eerste is er natuurlijk de beveiligingspatch van februari. Deze bestaat uit 49 verbeteringen in de beveiliging van het Android besturingssysteem zelf, en 30 fixes voor Samsung's eigen software. Het gaat daarbij onder meer om het dichten van zwakke plekken in Bixby Routines.

Het andere punt op Samsung's eigen changelist is dat de algehele stabiliteit van ‘functies' verbeterd is. Dat is niet de meest precieze omschrijving, en laat dus nogal wat ruimte voor interpretatie open. Wat ons vooral interesseert is, of het willekeurige vastlopen of vertragen van de Galaxy S10 bij het openen van de camera – of andere apps – door deze update opgelost wordt. Gisteren nog beschreven wij hoe je dit probleem zelf kunt fixen, en spraken de hoop uit dat een toekomstige update er sowieso voor zorgt dat het niet gebeurt. Omdat wij er op ons toestel géén last van hebben, kunnen wij niet nagaan of de update van vandaag helpt. Merk jij hier wel iets van? Laat het ons hieronder weten!

Beschikbaarheid

In ieder geval is de nieuwe update nu beschikbaar op de unbranded Galaxy S10, S10e en S10 Plus in Nederland. Met een branded toestel van Vodafone of T-Mobile, of een Belgisch model moet je nog wat meer geduld hebben tot de update ook voor jouw toestel vrijgegeven wordt. Zoals altijd verschijnt een melding van de gereed staande update vanzelf op jouw Galaxy S10. Direct checken of installatie mogelijk is doe je via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al op jouw Galaxy S10 geïnstalleerd? Merk je iets van de verbeterde stabiliteit?

Lees de reacties (15)

  • Update uitgevoerd. Had eerder wel last van af en toe spontaan vastlopen van de AD app als enige. Tot nu toe nog geen vastloper gekregen

  • Kan na de laatste update bepaalde snelkoppelingen niet meer openen, hopen dat het na deze update over is

  • Sinds de update van februari. Kan ik alle apps de meldingen uit zetten. Dus bepaalde instellingen worden verwijderd. Bijv scherm tijd terug naar 30sec.

  • Vast lopen niet. Maar wel haperen bij apps openen en bij het browsen.
    Ik vind ook dat de batterij veel sneller leeg loopt bjj normaal gebruik en notabene op besparings stand.
    Maar dat is al gaande vanaf de vorige 2 updates.

1 2 3