Hoewel Samsung's Galaxy Ring nog niet lang in de winkels ligt, toont een patentaanvraag een mogelijke toekomstige verbetering. Een flexibel design zorgt onder meer voor nauwkeuriger werkende sensoren.

Samsung patent: Galaxy Ring, maar flexibel
Afgelopen zomer lanceerde Samsung eindelijk de langverwachte Galaxy Ring. Of eigenlijk: lanceerde Samsung negen Galaxy Ring-modellen, in ringmaten vijf tot en met dertien. Om de voor jou juiste maat te vinden kun je eerst de Sizing Kit aanvragen, zodat je alle maten kunt uitproberen. Op zich is daar niks mis mee, maar Samsung hoopt dat het ook simpeler kan – zowel het bestel- alsook de productieproces. Een eergisteren in Zuid-Korea gepubliceerde patentaanvraag laat zien hoe.
In het patent Wearable Device Including Resizing Structure beschrijft Samsung een ringdesign waarbij de binnenzijde niet bestaat uit een enkele, vast ring zoals dat nu bij de Galaxy Ring het geval is. In de patentaanvraag zien we een ring met een binnenzijde die uit verschillende segmenten bestaat. Onder druk kunnen die segment een stuk tegen de buitenste ring ‘uitwijken'.
Praktisch gezien, zorgt dit ervoor dat de binnenmaat van de ring flexibel is. Natuurlijk is de speling niet enorm, maar ook een speling van nog geen millimeter in beide richtingen zorgt al voor een flinke variatie in de daadwerkelijke maat van de ring.
Bovendien: als de binnenring uit meer secties bestaat, sluit hij ook nauwer om de vinger. De patentaanvraag toont varianten met drie, vier en acht secties:
Waarom?
Het is niet moeilijk om redenen te verzinnen waarom Samsung de Galaxy Ring flexibeler zou willen maken. Mogelijk vergroot een dergelijke ring het draagcomfort. Of de Zuid-Koreanen moeten minder verschillende varianten produceren dan de huidige negen maten.
In de hier beschreven patentaanvraag wordt beschreven hoe een flexibele ring eenvoudiger om te doen is. Maar er is nog een belangrijk voordeel. In een flexibele ring sluiten de ingebouwde sensoren namelijk beter aan op het lichaam van de drager. Tenslotte is de Galaxy Ring vooral een compacte fitnesstracker, die dankzij de ingebouwde sensoren o.a. de hartslag, bloedzuurstof en huidtemperatuur meet. Een beter passende ring zorgt simpelweg voor betere metingen.
Slag om de arm
Zoals altijd met dit soort patenten moet je een paar dingen in het achterhoofd houden. De oorspronkelijke aanvraag werd in december 2023 gedaan – nog voor de lancering van de huidige Galaxy Ring. Samsung denkt dus al langer na over een dergelijk ontwerp, maar besloot het idee niet te gebruiken in de eerste generatie van de Ring. Of de Zuid-Koreanen dit later wel gaan doen valt niet op te maken uit het patent zelf.
Je vindt de oorspronkelijke aanvraag in de database van het Zuid-Koreaanse KIPRIS.
Geef een reactie