Samsung maakt Nederlandse releasedatum en prijs Galaxy A51 en Galaxy A71 bekend

Samsung heeft bekend gemaakt wanneer de Galaxy A51 en Galaxy A71 in Nederland uitgebracht gaan worden, en hoeveel ze kosten. Elders ter wereld werden de toestellen al een paar weken geleden onthuld.

Galaxy A51 en A71 releasedatum en prijs in Nederland

Met de Galaxy A51 en A71 arriveren de eerste toestellen in de A-serie van 2020. Hoewel wij al lang geleden konden bevestigen dat Samsung de telefoons ook in Nederland uit gaat brengen, vond de eerste aankondiging in Vietnam plaats. Daardoor ontbraken details over een release in ons land. Tot vandaag, althans.

Samsung laat nu dan toch weten dat zowel de Galaxy A51 als de A71 ook in Nederland uitgebracht gaan worden. Met respectievelijk AMOLED-schermen van 6,5 en 6,7 inch is het verschil in afmetingen wat kleiner dan vorig jaar tussen de Galaxy A50 en A70. Natuurlijk bouwen de toestellen wel duidelijk voort op het succes van de voorganger-modellen. Vooral de camera's krijgen een duidelijke upgrade. Zo is de Galaxy A51 uitgerust met een 48MP camera, een 12MP groothoeklens, een 5MP macrolens, en een 5MP dieptesensor. De Galaxy A71 heeft zelfs een 64MP camera, en dezelfde groothoek- en macrolenzen.

Standaard draaien de toestellen direct op Android 10, en hebben accu's met een capaciteit van 4000 mAh (A51) of 4500 mAh (A71). De Galaxy A51 is voorzien van Samsung's eigen Exynos 9611 processor, terwijl de A71 voorzien is van Qualcomm's Snapdragon 730. Waterbestendig zijn de toestellen, net als hun voorgangers, niet.

Eerder al kon je onze hands-on preview van de Galaxy A51 checken. Daarin krijg je ook een klein voorproefje van de kwaliteit van de nieuwe macrolens, waarmee je van heel dichtbij opnames kunt maken. Definitieve conclusies over de  camera's en over de accuduur houd je uiteraard van ons tegoed. Die trekken we pas in onze uitgebreide review.

De Galaxy A51 heeft, zoals ongeveer verwacht, een adviesprijs van €369. Je kunt ‘m vanaf eind januari kopen in het zwart, wit en blauw. De Galaxy A71 heeft een adviesprijs van €469, en is straks leverbaar in het zwart, blauw en zilver.