Samsung maakt goedkope Galaxy A01 officieel, komt voorlopig niet naar Nederland

Samsung heeft zonder enige omhaal de Galaxy A01 officieel aangekondigd. Dit vermoedelijk zeer goedkope toestel bevat op alle fronten bescheiden hardware. De A01 komt voorlopig niet naar Nederland, zo lijkt het.

Galaxy A01 officieel

Al een tijdje terug dook een budgettoestel van Samsung op bij de Amerikaanse FCC onder de curieuze naam Galaxy A01. Het model ligt dus duidelijk nog onder de ook al niet al te dure Galaxy A10. Binnenin de Galaxy A01 zit een budget-processor van Qualcomm, terwijl we aan de voorkant een 5,7 inch HD+ LCD scherm aantreffen. De 5 megapixel frontcamera zit in een notch. Aan de achterkant zit een camera-heuvel met daarin een 13 megapixel camera een 2 megapixel dieptesensor.

De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh. Bovendien is er plaats voor een geheugenkaartje. De Galaxy A01 zal op de markt komen in een zwarte, blauwe en rode uitvoering, en direct op Android 10 draaien. Samsung vermeldt tevens dat het toestel 6 of 8GB RAM heeft, en 128GB interne opslag, maar iets zegt ons dat dát een foutje zal blijken te zijn. Tenslotte had het toestel in een recente benchmarktest slechts 2GB werkgeheugen ter beschikking. Dat past toch wat beter bij de prijsklasse. Aanvulling: en inderdaad, het toestel heeft 2GB RAM en 16GB opslag:

Niet in Nederland

Hoewel Samsung de Galaxy A01 ook in een aantal Europese landen uit wil brengen, lijkt een Nederlandse variant vooralsnog niet in de maak. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij hier nooit uitgebracht zal gaan worden, maar wel dat het nog niet op korte termijn gaat gebeuren. Een Belgische uitvoering ligt overigens weer wel in het verschiet, al maakte Samsung nog niet bekend wanneer het toestel daadwerkelijk te koop zal zijn.

Gerelateerde artikelen