Samsung lijkt Galaxy A7x-lijn te schrappen: geen Galaxy A74 in 2023

Het lijkt er sterk op dat Samsung in 2023 géén Galaxy A74 uit gaat brengen. De Samsung Galaxy A54 wordt daardoor straks echt het absolute topmodel in de A-serie.

Geen Galaxy A74 in 2023

Het einde van 2022 is nabij. En zoals je misschien merkt, kijken wij her en der vooruit naar de telefoons die Samsung in 2023 gaat verkopen. Van toestellen als de Galaxy A54 en Galaxy A14 verklapten wij al heel wat details. Bovendien weten we dat de Zuid-Koreanen ook werken aan de Galaxy A24 en Galaxy A34. Er is echter één model waarover tot nu toe geen enkel detail bekend werd.

De reden hiervoor is inmiddels vrij duidelijk. Er is simpelweg geen enkel teken dat Samsung werkt aan de ontwikkeling van een Galaxy A74. Het toestel wordt vooralsnog nergens getest, er bestaan geen firmwares, en ook elders blinkt het toestel vooral uit door afwezigheid.

Natuurlijk bracht Samsung de Galaxy A73 in het voorjaar al in veel minder landen uit dan de Galaxy A72 in 2021. Dat toestel – de eerste in de A-serie met een 108 megapixel camera – speelde dus al veel geringere rol in Samsung's mid-range aanbod. Het schrappen, of nooit plannen, van een Galaxy A74 is in die zin dus niet veel meer dan het doortrekken van een lijn die eerder al werd ingezet.

Brug tussen A- en S-serie

Met het verdwenen van de Galaxy A7x-lijn, en (nog) geen Galaxy S22 FE of Galaxy S23 FE in zicht, duikt een vraag op: laat Samsung inderdaad zo een gat tussen de A- en S-series? Of praktisch gezegd: brengt het bedrijf in 2023 geen telefoon uit die de ruimte tussen de Galaxy A54 en de Samsung Galaxy S23 kan vullen?

Dat lijkt inderdaad het geval – maar bedenkt dat het bedrijf ook de optie heeft de huidige Galaxy S22-serie precies in dat gat te positioneren. Dat toestel heeft nog zeker vier jaar ondersteuning tegoed, tenslotte.

Absoluut zeker?

Rest de vraag: is het absoluut zeker dat er in heel 2023 geen Galaxy A74 komt? Want eerlijk is eerlijk: wat nu niet is kan straks wel degelijk nog komen. Dit is tenslotte hét moment om ergens te laten doorschemeren dat een A74 wel degelijk in de planning zit. En dus houden wij er rekening mee dat onze conclusies binnenkort door concrete informatie worden tegengesproken. En voor liefhebbers van relatief betaalbare telefoons met een interessante camera zou dat alleen maar goed nieuws zijn.

Maar het complete ontbreken van enige informatie over een vermeende Galayx A74 is en blijft vooralsnog een veeg teken.

Lees de reacties (4)