Samsung legt Space Zoom merknaam vast, past bij Galaxy S11 ‘Hubble’ camera

Eerder deze week meldden wij al dat Samsung de camera van de Galaxy S11 intern als Hubble aanduidt. Nu leggen de Koreanen de merknaam Space Zoom vast, en vallen de puzzelstukjes op hun plek.

Galaxy S11 Space Zoom camera

Dat Samsung met de Galaxy S11 vooral stappen vooruit wil gaan maken op cameragebied is al enige tijd duidelijk. Wilde geruchten over een 108 megapixel camerasensor doen de ronde. Bovendien lijkt Samsung de camera van het toestel van de codenaam Hubble te hebben voorzien – vernoemd naar de Hubble Space Telescope die foto's maakt van ver weg gelegen objecten in het heelal.

Passend in het thema heeft Samsung nu dan ook bescherming aangevraagd voor de term Space Zoom. Bij de European Union Intellectual Property Office werd gisteren het papierwerk ingeleverd voor dit handelsmerk. De bijbehorende omschrijvingen laten weinig te raden over. De term Space Zoom heeft betrekking op ‘Smartphones … Mobile telephones; Cameras; Computer software; Software for use in smartphones, … mobile telephones and cameras, namely, software to zoom in to a subject without lowering image quality.

Naast de hoge(re) optische zoomfactor die de camera van de Galaxy S11 zal bieden, gaat Samsung dus ook op de softwarematige tour om de beeldkwaliteit van ingezoomde foto's te verbeteren. Google lanceerde onlangs nog een ‘astro modus' voor de camera van haar nieuwe Pixel 4 telefoon. Die levert mooie plaatjes op, mits je de nodige randomstandigheden weet te optimaliseren (lees: een tripod voor je telefoon plus weinig lichtvervuiling).

En verder…

Naast een flink opgepimpte camera lijkt Samsung voor de Galaxy S11 ook grotere batterijen in de pijpleiding te hebben. Gisteravond nog duikelden wij een foto op van de accu van de kleinste Galaxy S11. Met een capaciteit rond de 3700 mAh is deze een stuk groter dan die van de Galaxy S10e en Galaxy S10, die respectievelijk 3100 en 3400 mAh aan boord hebben. Met een betere camera en grotere accu begint de Galaxy S11-serie een interessante upgrade te worden ten opzichte van Samsung's eerdere topmodellen.