Samsung lanceert officieel Galaxy M21 in Nederland

Zoals wij eerder al voorspelden, brengt Samsung nu de Galaxy M21 officieel uit in Nederland. Voor een milde prijs krijg je heel veel batterij, een hand vol camera's en een groot AMOLED beeldscherm.

Galaxy M21 officieel in Nederland

Een paar weken geleden bevestigden wij al dat de Galaxy M21 ook in Nederland uit zal komen. En vandaag maakt Samsung dit dan ook echt officieel, met de aankondiging dat het toestel bij een beperkt aantal winkels verkrijgbaar zal zijn.

De Galaxy M21 heeft een 6,4 inch display AMOLED Full HD+ scherm met een notch voor de 20 megapixel front camera. Binnenin komen we de Exynos 9611 tegen, die ook dienst doet in de Galaxy A51. De 10nm-soc wordt bijgestaan door 4GB werkgeheugen. Je krijgt standaard 64GB opslag, die je kunt uitbreiden met een geheugenkaartje. Er is een vingerafdruksensor die achterop zit, naast de triple camera module. Deze biedt een 48MP hoofdcamera (f/2,0), een 8MP groothoeklens en een 5MP dieptesensor.

Echter, het pronkstuk van de Galaxy M21 is natuurlijk de enorme accu. Met een capaciteit van 6000 mAh is deze nog eens 20% groter dan de grote batterij van de peperdure Galaxy S20 Ultra. Bovendien is de bescheiden hardware van de M21 een stuk zuiniger, waardoor we erg hoge verwachtingen hebben van de accuduur van het toestel. De Galaxy M21 ondersteunt snelladen met een capaciteit van 15 Watt, waardoor je de enorme batterij toch snel weer vol kunt laden.

Standaard draait de Galaxy M21 op Android 10. Voor zover wij kunnen nagaan krijgt het toestel in de toekomst gewoon 2 grote Android upgrades. Iedere drie maanden krijg je de nieuwste beveiligingspatches – minstens tot het voorjaar van 2022. Met zijn afmetingen van 159 bij 75 mm is het toestel niet compact, maar zeker ook niet erg groot. Denk: vergelijkbaar met de Galaxy A51. Hij is 8,9mm dik, en weegt 188 gram. Een ouderwetse 3,5mm koptelefoonaansluiting maakt het pakket af – een IP-certificatie is er helaas niet.

Galaxy M21 prijs en releasedatum

Samsung geeft de Galaxy M21 een adviesprijs mee van €219. Je kunt het toestel nu in het blauw of zwart kopen bij een beperkt aantal Nederlandse winkels:

Lees de reacties (3)

    • Samsung zei zelf 'per direct' maar wij hebben 'm ook nog nergens kunnen vinden, dus dat is allemaal niet erg duidelijk.

      • Ja klopt... Samsung weet van niks en Coolblue weet helemaal niks.. die hebben gezegd dat er niks afgesproken is. Maar in Duitsland is het al te bestellen