Samsung kondigt grote upgrade voor oudere Fold, Flip, en Watch modellen aan

Samsung laat weten dat eerdere Galaxy Z Fold en Flip modellen een upgrade naar One UI versie 4.1.1 krijgen. Bovendien komen een (klein) aantal Galaxy Watch 5 features naar de Watch 3 en Watch 2 Active.

One UI 4.1.1 upgrade voor eerdere Fold en Flip telefoons

Eigenlijk kon je er al op zitten wachten – en geruchten erover deden ook al de ronde. Toen Samsung de nieuwe Galaxy Z Fold 4 en Galaxy Z Flip 4 in augustus lanceerde, was de vraag al snel: krijgen oudere Galaxy telefoons ook een upgrade naar One UI 4.1.1? Wat later dan anders geeft Samsung eindelijk zelf antwoord op die vraag: ja dus.

Het bedrijf laat weten dat alle eerdere Fold modellen – van de eerste Fold via de Z Fold 2 naar de Z Fold 3 – dezelfde toffe multi-tasking functies krijgen die we nu zien op de Z Fold 4. Het gaat daarbij met name om de nieuwe taakbalk, van waar je veel apps direct in een multi-window venster kunt openen.

Ook krijgen de oudere Folds de vernieuwde camera-app. Deze biedt meer mogelijkheden voor het gebruik van de verschillende schermen en schermstanden. Met het coverscherm biedt in One UI 4.1.1. meer camera-opties.

Voor de Z Flip en Z Flip 3 brengt de upgrade naar One UI 4.1.1 ook nieuwe mogelijkheden voor het coverscherm. Je kunt meer direct doen met je meldingen, bijvoorbeeld.

Ook een upgrade voor de Watch 3 en Watch 2 Active

Dat alles is vrij voorspelbaar. Verrassender is de rest van Samsung's aankondiging. Niet alleen de de Galaxy Watch 4 krijgt binnenkort een flinke upgrade naar One UI Watch 4.5 – dat wisten we al. Maar Samsung zegt ook een hand vol features van de nieuwe Watch 5 naar de Watch 3 en Watch 2 Active te gaan brengen, ook al draaien deze horloges niet op het Wear OS. Oké, de upgrade voor deze oudere Watch-modellen is bijna lange na niet zo uitgebreid als op de Watch 4, uiteraard. Maar met nieuwe watchfaces en verbeterde slaap-analyse en snurkdetectie blijven de modellen tenminste niet geheel achter.

Wanneer?

De upgrade voor de oudere Fold en Flip telefoons kan vandaag al in sommige landen van start gaan, laat Samsung weten. Als eerste komt de derde generatie van de foldables aan de beurt – de andere modellen volgen later.

Ook moet september de eerste upgrade voor de verschillende Galaxy Watch horloges brengen. De oudere Watch 3 en Watch 2 Active komen pas vanaf het einde van de maand aan de beurt.

Lees de reacties (1)