Samsung introduceert officieel de betaalbare Galaxy A21s: grote accu, veel camera’s

Geheel volgens verwachting heeft Samsung vandaag de Galaxy A21s officieel gelanceerd. Daarmee worden nu ook de laatste details van het toestel duidelijk.

Galaxy A21s officieel gelanceerd

Eerder deze week lag in feite al alle informatie over de Galaxy A21s op straat. Slechts een paar kleine details bleven toen onbevestigd, zoals de precieze camera-configuratie. Samsung eigen persinformatie neemt op dat gebied nu alle twijfel weg.

In ieder geval zien we dus opnieuw de 6,5 inch Galaxy A21s, met zijn TFT LCD scherm met 720 x 1600 pixels. We zien dat de Exynos 850 processor een kloksnelheid heeft van 2,0 GHz, dat de batterij een 5000 mAh capaciteit heeft, én dat Samsung ook hier 15 Watt snelladen inbouwde.

Het interessantste nieuwe detail – waarover wij in het verleden al correct speculeerden – is de macrolens. Naast de 48MP hoofdcamera en de 8MP groothoeklens heeft de Galaxy A21s inderdaad een macrocamera. Net als de Galaxy A51, maar dan met een nog lagere resolutie. Wat je daar in de praktijk aan hebt moet nog blijken, maar in ieder geval lanceert Samsung een budgettelefoon met vier camera's achterop (de vierde camera is een 2MP dieptesensor).

De frontcamera is een 13MP modelletje, die Samsung in een gat in de hoek van het display ‘verstopt' heeft. Achterop de plastic behuizing zit een ouderwetse, capacitieve vingerscanner. En onderop vind je een USB-C poort én een 3,5 mm aansluiting voor je ouderwetse koptelefoon-met-draad.

De Galaxy A21s verschijnt in een aantal configuraties met 3GB, 4GB of 6GB RAM, en 32GB of 64GB opslagcapaciteit. Welke variant naar Europa komt durven we eigenlijk niet zo goed te voorspellen.

Galaxy A21s release en prijs

Een van de dingen die we vandaag nog niet te weten komen is waar Samsung de Galaxy A21s wil gaan verkopen. Eerder leek het er al op dat het toestel ook in Nederland en België uit gaat komen. Dat lijkt nog steeds het geval – maar tot Samsung het toestel hier lokaal introduceert trekken we nog geen definitieve conclusies. Pas dan weten we ook of de vermoedelijke prijs – rond de €200 – juist is.

Gisteren nog lanceerde Samsung in Nederland in alle stilte de Galaxy A41.