Samsung hint naar verbeterde camera Galaxy A54

Voor de naderende lancering van de Samsung Galaxy A54 hint het bedrijf naar de verbeterde camera van het toestel. We zien dezelfde Nightography marketingterm die eerder gebruikt werd voor de Galaxy S-serie.

Galaxy A54: verbeterde camera

Het is al langer duidelijk dat Samsung in maart de Galaxy A54 op de markt gaat brengen. Nagenoeg alle details van dit 'topmodel van de middenklasse' zijn al bekend. Wat rest is de officiële introductie. In de VS zetten de Zuid-Koreanen korte tijd een teaserpagina online. Daar speelt vooral de vernieuwde camera van het toestel een centrale rol.

Op de pagina – nog te vinden in Google's cache – valt te lezen dat de Galaxy A54 een ‘pro-grade‘ camera heeft. Camera features als Single take en optische beeldstabilisatie worden uitgelicht, evenals de verbeterde foto's bij weinig licht. Voor het eerst duikt daarbij de term Nightography op. Op zich is dat niet bijster interessant, ware het niet dat Samsung dat begrip tot nu toe alleen voor de camera's van de Galaxy S22 en Galaxy S23 gebruikte.

Al enige maanden geleden verklapten wij informatie over de verbeterde hoofdcamera van de Galaxy A54. De oude 64 megapixel camera van de Galaxy A52(s) en Galaxy A53 is met pensioen. Hij wordt opgevolgd door een 50 megapixel camera, die vermoedelijk inderdaad beter aansluit bij die van eerdere Galaxy S-modellen. Dat sluit vrij goed aan bij het beeld van een Galaxy A54 met een betere camera, zoals op de teaserpagina.

Andere camera's

Overigens ligt het voor de hand dat alle commotie rond de camera te maken heeft met de 50 MP hoofdcamera van de Galaxy A54. De andere camera's zijn namelijk niet noemenswaardig verbeterd. Er is een 12 MP ultragroothoek- en een 5 MP macrocamera. Aan de voorkant zit de oude, vetrouwde 32 MP selfiecamera. Voor een telefotocamera moet je bij de Galaxy S23 zijn – een Galaxy A74 zit dit jaar níet in de pijpleiding.

Verder weten we al, dat de Galaxy A54 draait op Samsung's eigen, nieuwe Exynos 1380. Een tijdje geleden al wierpen wij een blik op de verwachte prestaties van deze chip – en het toestel. De A54 wordt duidelijk sneller dan de A53, en vindt eindelijk aansluiting bij de chip die anderhalf jaar geleden al in de A52s zat.

De Galaxy A54 krijgt wederom een 5000 mAh, al heeft deze een rated capaciteit die een fractie groter is dan die van de A53. Het full HD AMOLED scherm heeft een verversingsfrequentie van 120 Hz, en sinds de A53 biedt Samsung ook voor deze serie vijf jaar updates en vier grote Android upgrades.

Releasedatum en prijs

Een exacte releasedatum van de Galaxy A54 is nog niet bekend. De lancering vindt in ieder geval later deze maand plaats, en het toestel ligt dan kort daarop in de winkels. De prijs begint volgens onze informatie bij €499 voor het model met 128GB. Dat is duidelijk wat duurder dan de eerdere modellen in de serie. De ongunstige eurokoersen spelen hier helaas een grote rol. Maar tenminste krijg je voor het geld straks een camera die – hopelijk – een stuk beter is dan we tot nu toe zagen in de Galaxy A-serie.

(via)