Samsung Galaxy Z Flip krijgt Z Flip 3 functies met de update naar One UI 3.1.1

Samsung brengt de One UI 3.1.1 update nu naar de eerste Galaxy Z Flip. Net als op de nieuwe Galaxy Z Flip 3 is de softwareversie op de eerste Flip ook daadwerkelijk 3.1.1, in tegenstelling tot toestellen zonder vouwscherm.

Galaxy Z Flip update: One UI 3.1.1 en september patch

Samen met de nieuwe Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 bracht Samsung in augustus versie 3.1.1 van de One UI interface uit. Een tijd lang leek deze versie ook naar – bijvoorbeeld – de Galaxy S21 serie te gaan komen. Hoewel dat ook min of meer gebeurde, bleek de upgrade op niet-vouwbare telefoons gewoon als One UI 3.1 door het leven te gaan. De ‘extra .1' verwijst alleen naar functies voor foldable toestellen.

En zo belandt de update nu dus op de Galaxy Z Flip – dankzij de ‘flip' wel degelijk als One UI 3.1.1. Een ruim 900MB grote update brengt de originele Flip naar firmwareversie F700FXXU8EUH5 (4G-versie) danwel F707BXXU5EUH4 (5G-versie).

One UI 3.1.1 schaaft dus niet alleen prestaties van het toestel bij, maar ook de nieuwe Flex Mode Panel en Drag and split functies om multitasken veel makkelijker te maken. Deze functies waren tot nu toe exclusief beschikbaar op de Z Fold 3 en Z Flip 3, maar komen dus ook naar de eerder Fold en Flip modellen. Voor de Galaxy Fold en Galaxy Z Fold 2 verwachten wij op korte termijn dezelfde upgrade, dus.

Als kers op de taart bevat de update trouwens ook – als eerste in Nederland – de patch van september. Wat deze precies doet weten we op dit moment nog niet. Samsung noch Google maakte tot nu toe details bekend over de nieuwe beveiligingspatch.

Beschikbaarheid

De One UI 3.1.1 update is nu beschikbaar op alle Nederlandse en Belgische Galaxy Z Flip modellen – 4G en 5G. Je kunt wachten tot je een melding krijgt, of je gaat direct naar Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank, Abdel!)