Samsung: Galaxy Watch 4 krijgt deze zomer Google Assistent

Deze zomer moet het dan toch gaan gebeuren: Google Assistent op je Galaxy Watch 4. Dat schrijft Samsung op haar eigen website. Aanvulling 24 mei: en inderdaad, vanaf nu is Google Assistent beschikbaar op de Galaxy Watch 4.

Galaxy Watch 4 en Google Assistent: deze zomer

Toen Samsung de Galaxy Watch 4 lanceerde, was er heel wat aandacht voor het Wear OS, waarop de horloges draaien. Een van de voordelen van het gebruik van Google's besturingssysteem, is de beschikbaarheid van verschillende apps waarvan in Samsung's Tizen OS geen officiële versie bestaat.

Een daarvan is Google Assistent, die velen liever gebruiken dan Samsung's eigen Bixby. Echter, tot nu toe blinkt Google Assistent vooral uit door afwezigheid op de Galaxy Watch 4. Bij een eerdere grote update kwam hij nog niet naar het horloge, al liet Samsung wel weten dat dit nog gaat gebeuren.

In een blogpost op de eigen website laten de Zuid-Koreanen nu weten dat Google Assistent deze zomer dan toch naar het horloge gaat komen. Bovendien belooft Samsung dat de ontwikkeling van de software voor de Galaxy Watch 4 – en, gokje: de Galaxy Watch 5, straks – nog veel verder zal gaan. Stembediening van steeds meer applicaties, én integratie met Google's gloednieuwe Health Connect API moeten vroeg of laat ook hun vruchten afwerpen op Samsung's horloges.

Helaas wordt wederom geen concreet tiujdvenster genoemd waarin we een update met de Google Assistent kunnen verwachten. Op dit moment rolt een nieuwe update voor de Watch 4 door Europa, die ongetwijfeld op zeer korte termijn ook in Nederland beschikbaar zal komen. Maar ook deze bevat geen nieuwe features of apps, en is dus niet de beloofde upgrade.

Uiteraard houden wij je ook de komende tijd op de hoogte van updates voor de Galaxy Watch 4, zodra deze beschikbaar komen.

Lees de reacties (7)

  • Update binnen:

    Nieuwe functies

    Bekijk wat is opgenomen in deze update.

    • Verbeterde systeemstabiliteit en
    systeembetrouwbaarheid

    Er zijn stabilisatiecodes voor de werking van het
    horloge toegepast.

    Meer info op:
    https://doc.samsungmobile.com/SM-R860/PHN/doc
    .html

    Informatie softwareupdate

    • Versie: R860XXU1FVD4/R8600XM1FVD4/
    · Omvang: 100,16 MB

    • Hi, dank :) Helaas nog niet de update die Google Assistent naar het horloge brengt.

  • Laten ze eerst de bloedruk meten eerst in orde brengen kan ook niet kalibreren
    19 foutrapporten verstuurd niemand doet wat
    Ja naar de reparateur brengen die alleen maar update