Samsung Galaxy Watch 3 en Active 2 update met Watch 5 features beschikbaar

Voor Samsung's Galaxy Watch 3 en Watch Active 2 staat een flinke upgrade klaar. Deze brengt een aantal snufjes van de nieuwe Galaxy Watch 5 naar de horloges die op het Tizen OS draaien.

Galaxy Watch 3 en Watch Active 2 update met Watch 5 features

Vrij snel na de lancering van de Galaxy Watch 5 liet Samsung weten een aantal features van dat horloge ook naar eerdere Watch modellen te gaan brengen. Stiekem een beetje verrassend was het feit dat het daarbij niet alleen om de One UI 4.5 upgrade voor de Watch 4 ging. Ook voor de nog op het Tizen OS draaiende Watch 3 en Active 2 beloofden de Zuid-Koreanen een handvol Watch 5 snufjes.

En dat is dus precies wat er momenteel op deze horloges arriveert: een update die verschillende nieuwe opties naar de Watch 3 en Active 2 brengt. De firmwareversie eindigend op ‘VH4' bevat op deze modellen onder andere nieuwe wijzerplaten: Pro analoog en Nummer met kleurverloop. De wijzerplaten kunnen bovendien ook op nieuwe manieren aangepast worden.

Daarnaast krijg je ook in Samsung Health wat nieuwe mogelijkheden. Zo is er de Indicator dagelijkse activiteit. En als je je horloge gebruikt om je slaap te tracken, kun je nu ook gebruik maken van de snurkdetectie optie.

Het Tizen OS blijft met deze update overigens bij dezelfde versie: 5.5.0.2. Daarop draaien de horloges al sinds begin 2021, en daar zal waarschijnlijk ook geen verandering meer in komen.

Beschikbaarheid en installatie

De update is inmiddels beschikbaar op alle Galaxy Watch 3 en Watch Active 2 modellen. Je kunt gewoon afwachten tot je vanzelf een melding krijgt op je gekoppelde telefoon. Maar je kunt de update ook handmatig starten als je in de Galaxy Wearable app op je telefoon naar de bij jouw horloge horende tab gaat. Kies daar Instellingen horloge, gevolgd door Update horlogesoftware en Downloaden en installeren.

(Dank, Herrie!)

Lees de reacties (2)