Samsung Galaxy Tab S7+ krijgt batterij met een capaciteit van ruim 10.000 mAh

De grote versie van Samsung's aankomende Galaxy Tab S7 – vermoedelijk de Tab S7 Plus genaamd – krijgt een accu met een capaciteit van (ruim) 10.000 mAh. Dat verklappen de Chinese 3C keuringsinstantie en diverse onderdelenshops. De nieuwe tablets maken hun opwachting vermoedelijk tegelijk met de Galaxy Note 20.

Galaxy Tab S7+ accucapaciteit

Al in maart kwamen wij te weten dat Samsung werkt aan haar volgende high end tablet generatie. Later bleek dat deze in twee formaten op de markt zal verschijnen: een 11 inch Tab S7, en een 12,4 inch Tab S7 Plus. De laatste verschijnt bovendien in Europa in een uitvoering met 5G connectitiveit. En nu komen we te weten wat voor een accu de 12,4 Tab S7 Plus meekrijgt.

Nadat we uitvonden dat deze grote tablet een accu heeft met productcode EB-BT975ABY bleken details daarover namelijk eenvoudig te vinden. Zo vermeldt de Chinese CQCC precies die accu, inclusief een capaciteit van 9800 mAh. Normaal gesproken wordt daar de rated capaciteit van een batterij vermeldt.

Natuurlijk zouden we ons werk maar half doen als we het daarbij laten. Dezelfde batterij EB-BT975ABY is inmiddels namelijk ook bij een aantal leveranciers van reserveonderdelen te vinden. Daar is de accu zelfs netjes zichtbaar op een foto, waardoor we te weten komen dat de typical capaciteit exact 10.090 mAh bedraagt. Daarmee zit de accu van de Tab S7  Plus dus in ongeveer hetzelfde vaarwater als Apple's iPad Pro modellen. Ook is het een stuk meer dan de Galaxy Tab S6 in huis heeft.

Eerder al zagen we dat de Tab S7 modellen standaard met een S Pen stylus geleverd worden. Bovendien maakt de naamgeving al duidelijk dat de grote tablets straks uitgerust zijn met een AMOLED display.

Lancering en release

De verwachting is dat Samsung de Galaxy Tab S7 tablets begin augustus lanceert. Dat is wanneer de Zuid-Koreanen meestal nieuwe high end tablets onthullen, tenslotte. Deze zomer gaan lancering en release qua timing vermoedelijk min of meer hand in hand met de Galaxy Note 20 en Galaxy Fold 2. Praktisch gezien, betekent dit dat de nieuwe tablets eind augustus, begin september in de winkels liggen.

Lees de reacties (4)

  • 10.000 mAh is volgens mij wel het maximale wat bij de meeste vliegmaatschappijen mee in het vliegtuig mag (zo ook in powerbanks, laptops, mobieltjes, tablets).
    Daarnaast is het meerdere dagen energie voor heel veel toestellen.

    • Dat is dan vrij recent neem ik aan
      want ik neem mijn powerbank van 26800 Mah altijd mee in mijn handbagage. Nog nooit heeft er iemand daar iets van gezegd.

      • Dat kan per maatschappij verschillen. Daarnaast hoe kan een steward of stewardess zien dat het een wat grotere capaciteit batterij is? Net als dat afmetingen van mijn handbagage ook niet nagemeten wordt.

      • Ik heb net even gezocht maar lijkt meer te maken wat voor vermogen het heeft in W en dat daarmee 27.000 mAh inderdaad toegestaan is in veel gevallen. Bij voorkeur in handbagage meenemen blijkbaar.