Samsung Galaxy Tab S7 krijgt Android 11 met One UI 3.1 in Nederland

De eerste Samsung tablet die Android 11 ontvangt is de Galaxy Tab S7. Of om precies te zijn: de Tab S7+ 5G, SM-T976B. De tablet krijgt daar zelfs One UI 3.1 bij. Inderdaad, de versie die op dit moment alleen op de Galaxy S21 verkrijgbaar is. Aanvulling: nou, dat was snel. Ook voor de Tab S7+ Wi-Fi is de update nu beschikbaar. Aanvulling 29-1: vanaf nu is de update ook beschikbaar op de Tab S7-zonder-plus, de SM-T870/T875.

Galaxy Tab S7 update: Android 11 en One UI 3.1

Het ging eigenlijk wel snel. Precies een week geleden begon de Android 11 update voor de Zuid-Koreaanse Galaxy Tab S7. Deze bevestigde dat Samsung de One UI 3.1 interface – standaard op de nieuwe Galaxy S21 serie – naar andere apparaten brengt, met het tablet topmodel als eerste concrete voorbeeld.

En nu arriveert hij al in Nederland én België. Althans, als je in het bezit bent van de allerduurste variant van de Galaxy Tab S7, de Tab S7+ 5G. Daarvoor staat namelijk een update naar firmwareversie T976BXXU1BUA8 klaar (Wi-Fi model: T970XXU1BUAA, Tab S7: T87*XXU1BUAC) . Deze bevat niet alleen de beveiligingspatch van januari, maar ook Android 11 én One UI 3.1.

Naast de bekende vernieuwingen die met One UI 3 meekomen, krijgt de Galaxy Tab S7 nog wat exclusieve nieuwe snufjes. Althans, exclusief zolang One UI 3.1 niet naar nog meer apparaten uitrolt. Samsung zelf introduceert de nieuwe features:

  • Er is verbeterde continuïteit tussen je telefoon en je tablet bij het gebruik van de Samsung Internet browser, en Samsung Notes. Je kunt sneller schakelen tussen het gebruik van de apps op je telefoon naar dezelfde apps en bestanden op je tablet.
  • Tweede scherm: je kunt via Extend mode makkelijker je tablet als tweede scherm voor je laptop gebruiken. Je kunt je bureaublad uitbreiden naar je tabletscherm, of simpelweg het scherm van je laptop dupliceren op je tablet.
  • Keyboard delen: met Wireless keyboard sharing kun je met het toestenbord van je tablet ook op je telefoon typen.
  • Auto switch: als je de nieuwe Galaxy Buds Pro hebt, dan kunnen deze automatisch de verbinding switchen van je telefoon naar je tablet – of omgekeerd.

Let wel: voor de meeste functies moet je telefoon ook over One UI 3.1 beschikken. Je hebt er op dit moment dus alleen iets aan als je een Galaxy Tab S7(+ 5G) hebt, een Galaxy S21-model, én de Galaxy Buds Pro. Het aantal gebruikers voor wie de nieuwe features revelant zijn, is op dit moment dus vrij beperkt. Maar zoals gezegd: One UI 3.1 komt vast naar meer telefoons en tablets, waardoor de beschreven snufjes ook naar meer gebruik(st)ers komen.

Beschikbaarheid

In ieder geval kun je Android 11 en One UI 3.1 nu op je Galaxy Tab S7+ 5G én Wi-Fi (SM-T976B en SM-T970) installeren in Nederland én in België. Uiteraard komt dezelfde update ook naar de Tab S7-zonder-plus modellen, alleen wij weten niet wanneer. Elders is de update al wel gestart voor de Tab S7, dus met een beetje geluk volgt deze hier ook vlot. Inmiddels is de update dus ook gestart op de Tab S7 (SM-T870/T875).

In ieder geval krijg je vanzelf een notificatie zodra de upgrade klaar staat op jouw Tab S7. Je kunt altijd de beschikbaarheid zelf checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Rolt de update binnen op jouw Galaxy Tab S7? Laat het ons hieronder even weten, inclusief welk model je precies hebt!

Lees de reacties (4)

  • Ik heb toevallig vandaag net de Samsung galaxy tab s7 plus gekocht. Deze moet nog geïnstalleer.d Ben benieuwd :)

  • Hoop dat hij snel op de tab s6 komt zal waarschijnlijk nog wel even duren tablets krijgen langzaam updates normaal gesproken

  • Upgrade gisterenavond 29 januari binnengehaald en geïnstalleerd op mijn Tab S7 WiFi , RAM 6/128GB.
    Heb hem net een maand in bezit, dus mooi meegenomen zo'n kersverse upgrade op 2 fronten: Androïd 11 én UI3.1.
    Lekker ontdekken wat er allemaal mogelijk is.