Samsung Galaxy Tab S6 Lite pre-order start in Nederland

Het was al bekend, en nu is het officieel: Samsung lanceert de Galaxy Tab S6 Lite in Nederland. Ten opzichte van de duurdere Tab S6 is het voornaamste zichtbare verschil het LCD scherm, in plaats van een AMOLED paneel. Als je ‘m nu reserveert krijg je er een Book Cover t.w.v. €69 voor nop bij.

Galaxy Tab S6 Lite in Nederland

Eind februari meldden wij al dat Samsung de Tab S6 Lite in Nederland uit zal gaan brengen. Het duurde toch nog heel wat langer dan verwacht, maar nu is de mid-range tablet eindelijk officieel onthuld. Je kunt ‘m direct bestellen, zelfs.

De Galaxy Tab S6 Lite is een 10,4 inch tablet met een resolutie van 1200 x 2000 pixels. Het gaat hier om een TFT LCD paneel, en dus geen AMOLED scherm zoals in de Tab S6 of Tab S5e. Zoals we al wisten draait de tablet op Samsung's eigen Exynos 9611 processor – bekend van de Galaxy A51 – terwijl er 4GB RAM aan boord is. Standaard krijg je 64GB interne opslagcapaciteit, die je ook nog kunt uitbreiden met een microSD-kaartje van maximaal 512GB.

Net als zijn duurdere broer heeft de Tab S6 Lite een S Pen stylus, maar dan eentje zonder eigen Bluetooth verbinding. Dat maakt ‘m functioneel beperkter, al zegt Samsung zelf dat de detectie op het scherm sneller is gemaakt. In ieder geval geeft de tablet net dat beetje meer mogelijkheden, voor zakelijk én creatief gebruik. De tablet draait op Android 10, en One UI 2.1.

De Galaxy Tab S6 Lite heeft aan de achterkant een 8 megapixel camera voor wat basis-fotowerk. De camera aan de voorkant heeft een 5 MP resolutie. Binnenin zit een accu met een capaciteit van 7040 mAh, die goed moet zijn voor 12 uur browsen of 13 uur film kijken. Je laadt ‘m op via de USB-C aansluiting. Daarnaast zit ook een vertrouwde 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Geluid zonder koptelefoon komt uit de stereo luidsprekers van de tablet.

In vergelijking met de – ongeveer even dure – Galaxy Tab S5e kun je zeggen dat de Tab S6 Lite meer geschikt is voor praktische toepassingen. De Tab S5e heeft géén S Pen, maar wel een AMOLED-scherm, wat ‘m meer geschikt maakt voor mediaconsumptie.

Galaxy Tab S6 Lite pre-order en releasedatum

Samsung wil de Tab S6 Lite nog deze maand – vanaf 30 april – direct gaan leveren, en wel in het grijs en blauw. De Wi-Fi variant (SM-P610) heeft een adviesprijs van €379. Een 4G-versie komt ook (SM-P615) met een prijskaartje van €439. Als je ‘m nu reserveert krijg je er een gratis Book Cover t.w.v. €69 bij. Check de bestelopties bij Samsung HIER.

Lees de reacties (2)

  • Hallo,Ik heb de Galaxy tab s6 lite gekocht met een pre order bij BCC op 28 April maar kan hem niet laten registreren omdat de codes niet kloppen met het tablet waar ik uit moet kiezen bij het registratieformulier. Nog even en ik kan fluiten naar mijn gratis cover waar jullie zo fijn mee adverteren. Ben al een week bezig met watssappen maar niemand kan mij helpen ook ondersteuning vanuit Samsung lukt niet. Ik heb hier alle gegevens bij de hand waarom kan het niet met de factuur en de streepjescode op de verpakking,.
    gr Els