Samsung Galaxy S9 update van maart rolt uit in Nederland, België

Samsung is vanmorgen gestart met de uitrol van de Galaxy S9 update van maart. In zowel Nederland als België kun je de nieuwste beveiligingspatch op het toestel installeren.

Galaxy S9 update maart 2020

De Android 10 update heeft de Galaxy S9 alweer even op zak, en de maandelijkse beveiligingsupdates rollen inmiddels ook weer netjes door. Vandaag is het tijd voor de volgende update, en wel die met de security patch van de maand maart.

Een ruim 103MB grote update staat nu dus klaar op de Galaxy S9 en S9 Plus, met daarin firmwareversie G96xFXXS7DTB5. Nieuwe functies of andere zichtbare veranderingen brengt de update verder niet met zich mee. Het draait echt alleen op de patch van maart. Daarin zitten 23 verbeteringen voor de beveiliging van het Android systeem. Bovendien zijn er ook nog een aantal fixes voor Samsung's One UI interface en apps. Deze zorgen er onder andere voor dat er geen notificities meer getoond worden op het vergrendelscherm na een aantal mislukte inlogpogingen. Ook wordt de vergrendelding van de DeX ‘desktop-modus' verbeterd.

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven kun je de update al installeren op de Nederlandse én Belgische unbranded Galaxy S9 en S9 Plus. Zoals nagenoeg altijd volgen de branded toestellen die direct bij Vodafone of T-Mobile aangeschaft zijn pas wat later, omdat die nu eenmaal hun eigen update-schema hebben.

In ieder geval krijg je vanzelf een notificatie te zien zodra jouw Galaxy S9 de update aantreft op Samsung's servers. Of je wacht niet af, en ga via Instellingen direct naar Software-update om daar op Downloaden en installeren te tikken.

Heb jij de nieuwe update al geïnstalleerd? Kom je toch nog andere veranderingen tegen? Zijn er specifieke bugs gerepareerd waar je eerst nog last van had? Of duiken er juist nieuwe op, op jouw toestel?

Lees de reacties (5)

  • Hopelijk lost het de traagheid die ik heb sinds android 10 op.

    Steeds na een poos is het toestel erg traag, tot ik herstart. Zijn er anderen die dit herkennen

  • óok hetzelfde probleem hier, enorme vertraging, met name in de push meldingen, sinds upgrade naar Android 10. Meest recente update geinstalleerd sinds 2dagen, nog niet echte verbetering ontdekt. Jammer, Was een perfecte toestel, mijn S9+, maar vakkundig om zeep geholpen door Samsung.

  • Ja! Alleen maar problemen. Ben er heel kwaad over. Heel langzaam toestel gekregen en mijn toetsenbord verdwijnt steeds terwijl ik een bericht aan het typen ben. Nu ook continue. Ik ben er echt goed klaar mee!