Samsung Galaxy S8 update van januari rolt uit in Nederland

Samsung rolt vanaf vandaag de januari update uit voor de Galaxy S8 en S8 Plus. Het is een echte beveiligingsupdate, die alleen de nieuwste security patch installeert.

Galaxy S8 update januari 2020

Het is alweer bijna drie hele jaren geleden dat de Galaxy S8 op de markt verscheen. Nog steeds werkt Samsung het toestel iedere maand bij met de nieuwe beveiligingspatch – en deze maand is geen uitzondering. De bijna 428MB grote download installeert firmwareversie G95xFXXS6DTA1. De ‘S' verklapt direct de kern van de zaak.

Dat is namelijk de ‘S' van security, en vertelt ons dat er geen functies veranderingen, verbeteren of toegevoegd worden. En inderdaad: het enige verschil is dat de Galaxy S8 na installatie voorzien is van de beveiligingspatch van januari. Deze bestaat uit 35 verbeteringen voor het Android besturingssysteem zelf. Zeventien fixes zijn er, bovendien, voor Samsung's One UI interface en apps. Deze dichten onder meer zwakke plekken in de bootloader, de heractiveringsvergrendeling, de drivers van het display, en de Galerij.

Beschikbaarheid

De nieuwe update rolt vandaag in ieder geval uit voor unbranded Galaxy S8 (Plus) modellen in Nederland én België. Wie zijn/haar branded toestel bij Vodafone of T-Mobile aanschafte moet nog afwachten tot hij ook voor deze toestellen klaar staat. Als het eenmaal zover is, krijg je een melding te zien – of je controleert het nu direct via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij deze update op jouw Galaxy S8 geïnstalleerd? Kom je toch nog andere veranderingen tegen? Zijn er bij jou bugs opgelost, of juist bijgekomen? Laat het ons hieronder weten!

Lees de reacties (1)