Samsung Galaxy S8 update van februari rolt nu uit in Nederland: belangrijke fix aan boord

Gisteren arriveerde de februari update voor de Galaxy S9, vandaag rolt Samsung dezelfde patch uit voor de Galaxy S8. Voor deze laatste is echter een belangrijke fix aan boord die een lek in de gezichtsherkenning dicht.

Galaxy S8 update februari 2020

De beveiligingspatch die Samsung deze maand uitrol is wat curieus. Voor de meeste Galaxy telefoons is het een vrij onopvallende beveiligingsupdate, maar voor twee toestellen zit er wel degelijk een cruciale fix in het pakket. Maar laten we bij het begin beginnen.

Voor de Galaxy S8 (Plus) rolt nu – OTA – de bijna 434MB grote update uit naar firmwareversie G95xFXXS7DTA6. Er worden geen nieuwe functies toegevoegd, noch bestaande gewijzigd. Wel draait het toestel na installatie dus op de beveiligingspatch van februari. In het pakket zitten 49 verbeteringen die Google uitbrengt voor de beveiliging van het Android OS. Bovendien zijn er ook nog eens 30 fixes van Samsung zelf, voor de One UI interface en apps.

Een daarvan is speciaal voor de Galaxy S8 (en Note 8, die ‘m vorige week al kreeg). Door een fout in de software van de gezichtsherkenning, kan het gebeuren dat het toestel gezichten ‘herkent' die helemaal niet geregistreerd zijn. Zulke false positives zijn natuurlijk uitermate ongewenst in een beveiligingsfunctie. De update van vandaag fixt dit probleem.

Dat neemt niet weg dat de Galaxy S8 in feite twee handiger beveiligingsmethodes heeft: de vingerafdruksensor en de irisscanner. Beide zijn sowieso veiliger dan de gezichtsherkenning. Dat verandert ook niet met de fix van vandaag. Maar wie het gemak van gezichtsherkenning waardeert, weet in ieder geval dat een belangrijk probleem in de software nu opgelost is.

Beschikbaarheid

Je kunt de update installeren als je een Nederlandse, unbranded Galaxy S8 (Plus) gebruikt. Zoals vaker, is de update op het moment van schrijven nog niet beschikbaar op de branded toestellen van Vodafone en T-Mobile, noch op de Belgische variant met landcode LUX. Zodra hij gereed staat voor jouw Galaxy S8 (Plus) krijg je vanzelf een melding. Direct checken of je ‘m kunt binnenhalen doe je via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al geïnstalleerd op jouw Galaxy S8? Ontdek jij nog meer veranderingen/vernieuwingen? Laat het ons hieronder weten!