Samsung Galaxy S8 update van maart begint vanaf nu in Nederland

Samsung is gestart met de uitrol van de maart update voor de Galaxy S8. Op het moment van schrijven is hij er nog niet Inmiddels is de update er ook voor de S8 Plus.

Galaxy S8 update maart 2019

Op de Galaxy S8 arriveert de eerste beveiligingsupdate sinds de grote upgrade die Android 9 en de One UI naar het toestel bracht. De nieuwe update brengt een stuk minder wijzigingen, gelukkig. Firmwareversies G950FXXS4DSC2 (S8) en G955FXXS4DSC2 (S8 Plus) brengen met name de nieuwste beveiligingspatch van de maand maart naar de toestellen.

In de patch voor de Galaxy S8 zitten 48 kleine en grotere verbeteringen die Google uitbrengt voor het Android besturingssysteem zelf. Bovendien zijn er ook nog eens elf fixes voor Samsung's eigen software. Een daarvan is een verbetering van het tonen van recent gebruikte applicaties die in de Veilige Map werden gebruikt. Ook wordt een klein beveiligingslek in de keyboardapp gedicht.

Zoals altijd, bevat deze ruim 420MB grote patch ook de bekende optimalisaties en bugreparaties. Vooral de laatste categorie is interessant, in het licht van de recente Android 9 update. Lost de nieuwe patch bugs op, op jouw Galaxy S8? En zoja, welke? Als het zo is, laat het ons hieronder weten!

Beschikbaarheid

Je kunt de update nu dus installeren op de Nederlandse, unbranded Galaxy S8 en S8 Plus. Belgische toestellen kregen de nieuwe security patch van maart recent al, tegelijk met de update naar Android 9. Heb jij een branded toestel van T-Mobile of Vodafone? Dan moet je ook nog even afwachten tot de nieuwe patch ook voor jouw modelvariant klaar staat.

Zoals altijd zal de update vroeg of laat vanzelf starten. Je kunt jouw Galaxy S8 altijd zelf laten checken of de nieuwste update er al is, door via Instellingen naar Software-update te gaan, en daar Downloaden en installeren te kiezen.

Heb jij ‘m al geïnstalleerd? Laat ons hieronder weten welke veranderingen je nog meer tegenkomt!

Lees de reacties (26)

 • Er is een belangrijke wijziging met deze update, die mogelijk klanten gaat kosten.
  Het is nu niet meer mogelijk om telefoon gesprekken op te nemen.
  Alle call recorders zijn onbruikbaar.

  • Sh.t, net getest mijn acr call recorder (payed) werkt idd niet meer. Geeft geen foutmelding maar neemt geen geluid op. Kansloos mag je niet laten afleiden in de auto maar gemak wordt ook niet toegestaan. Nu moet ik aantekeningen gaan maken tijdens een telefoon gesprek.

   • Oke, ik hoor net dat dat in Android 9 inderdaad niet meer werkt. Samsung zou met ACR is gesprek zijn om de functie in landen waar het mag weer toegankelijk te maken. Er is nu al een Samsung ACR app in de Galaxy Store. Of bedoelde je die versie al?

 • inmiddels de maart update gedaan. Nu geen reboot meer spontaan. werkt weer zoals de oreo werkte.

1 2