Het alternatief: een losse Galaxy S3 met een sim-only abonnement

(update 1 november: voor een actueel rekenvoorbeeld van een Sim Only abonnement in combinatie met een Galaxy S3, check ook DIT artikel!)

Onderstaande artikel is niet bedoeld voor de doorgewinderde sim-only gebruiker – die heeft de voordelen ervan al lang in de smiezen. Maar wij hebben gemerkt dat veel mensen, door recente prijsstijgingen bij de ‘grote' providers, op zoek zijn naar alternatieven voor abonnementen die 40, 50, of meer euro per maand kosten.

Het is dus iedereen vast wel opgevallen: in de afgelopen acht maanden zijn de prijzen bij 's lands grote providers enorm gestegen. En dit, terwijl de hoeveelheid beschikbare data in de internetbundels evenredig gekrompen lijkt. Tel daarbij op dat je – voor een gratis toestel – twee jaar vast zit aan één en hetzelfde abonnement, en het is duidelijk waarom sim-only abonnementen zo enorm populair zijn – en steeds populairder worden.

Wat krijg je dan voor hoeveel bij een sim-only abonnement? Een klein rekenvoorbeeld, met één van de populairste sim-only abonnementen op dit moment: Ben Zuinig (check ‘m HIER). Het starttarief voor dit abonnement is € 2,99, voor 50 belminuten en 50 SMS berichten (na 12 maanden: € 3,99). Maar bij een toestel als de Samsung Galaxy S3 wil je natuurlijk ook een data-bundel – juist voor alle functies die er voor zorgen dat 50 belminuten en 50 SMSjes per maand meer dan genoeg zijn. Voor een tientje extra krijg je 1000 MB data per maand – gedurende de eerste zes maanden. Daarna kost deze 1000 MB € 16,99. Of als je dat nog veel vindt: voor € 7,99 krijg je 500 MB (na zes maanden € 9,99).

Alles bij elkaar opgeteld heb je dan een abonnement met 50 belminuten, 50 SMSjes, en 1000 MB data voor € 12,98 per maand – na zes maanden wordt dit dan € 19,98, en na 12 maanden € 20,98. Stel, je doet verder niets: dan kost dit abonnement je gedurende twee jaar gemiddeld € 18,73.

Uiteraard moet je daarbij dan nog wel een losse Samsung Galaxy S3 kopen. Als je deze kosten meerekent, zie je dat een sim-only abonnement eigenlijk niet zoveel goedkoper is dan een abonnement bij één van de grote providers mét een Galaxy S3. Maar vergeet niet dat je er één ding voor terug krijgt: flexibiliteit –  in ieder geval bij sommige aanbieders. Je kunt ‘m opzeggen wanneer  je wilt, en je zit niet twee jaar vast aan hoge maandelijkse kosten.

Het nut van het bovenstaande is niet om Ben's sim-only abonnementen aan te prijzen, maar om inzicht te bieden in het hoe-en-waarom van sim-only abonnementen. Hieronder vind je een overzicht van populaire aanbieders van sim-only abonnementen – en natuurlijk een tabelletje met prijzen van de losse Samsung Galaxy S3. Mocht je toch gaan voor een alles-in-1 pakket (abonnement mét toestel), kun je natuurlijk gewoon terecht bij ons Galaxy S3 besteloverzicht.


SamsungMega 6.3 GT-I9200
Beeldscherm6,3 inch LCD
720p HD
1280 x 720 pixels
233 pixels per inch
ProcessorSnapdragon 400
Dual core Soc @ 1,7 GHz
Adreno 305 GPU
GeheugenRAM: 1,5 GB
Opslag intern: 8/16 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, 1080p video opname, HDR
Voor: 1,9 megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheid, IR
VerbindingenHSDPA, WiFi, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, HDMI/MHL, microUSB
Batterij1650 mAh
Afmetingen
Gewicht
167,6 x 88 x 8 mm millimeter
199 gram
FeaturesGPS, Air View
BesturingssysteemAndroid 4.2 Jellybean
TouchWiz UX
ApplicatiesEmail, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
SamsungMega 6.3 GT-I9200

SamsungGalaxy Note 8.0 GT-N5100
Beeldscherm8 inch LCD
720p HD
1280 x 800 pixels
189 pixels per inch
ProcessorExynos 4 Quad 4412
Quad core Soc @ 1,6 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 2 GB
Opslag intern: 16 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 5 MP, met LED flits, autofocus (achter)
Voor: 1,3 MP
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop, nabijheidssensor, licht
VerbindingenBluetooth 4.0, USB 2.0 Host, WiFi Direct, DLNA, HDMI/MHL, HSDPA (3G versie)
Batterij4600 mAh
Afmetingen
Gewicht
136 x 211 x 7,95 mm
338 g
FeaturesAir View, Smart Stay, Smart Rotation, Direct Call, Popup Play, S Voice, S Beam, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Planner, S Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.
SamsungGalaxy Note 8.0 GT-N5100

Lees de reacties (11)

  • Maar dit heeft dus geen enkel voordeel voor mensen die een data bundel willen gaan gebruiken. Want dat is het m juist wat het zo duur maakt bij sim only. Gem. 18.73 p/m is 449.52 in 2 jaar en dan kun je nog 600-700 euro betalen wat neerkomt op een totaal prijs van 1049.52-1149.52, een goed abo met een 1gb databundel en meer belminuten en smsjes van ong 40 euro komt gem op de 960 euro over 2 jaar uit. Dus sim only--> geen aanrader gewoon abo nemen!

  • @Floriaan en Redactie. Er zit nog een groot voordeel aan de sim only, die jullie vergeten. Je kunt de telefoon (makkelijker) doorverkopen. Als je dit meeneemt in de prijs, zeg je hebt de s3 2 jaar en verkoopt m door voor zeg 300 euro, dan is het dus in het ergste geval (zie @Floriaan) 1149.52-300= 849,52. Dat is nog altijd minder dan een abbo van ong 960 euro, en je hebt, zoals al aangegeven, meer flexibiliteit. Dit is niet alleen fijn als je nog niet precies weet hoeveel smsjes je verstuurt en mb's gebruikt, maar ook handig als je bijvoorbeeld in de zomervakantie weg gaat, en je daar echt geen 3g wil gebruiken omdat het dan pleuris duur word. Dan verander je je abbo gewoon even voor een maand :)

    • Je kan je telefoon nadat je abonnement is afgelopen gewoon verkopen hoor, geen probleem. Dus daarin zit helemaal geen verschil tussen abo en sim-only. En voor een 2 jaar oude S3 krijg je geen 300 euro meer vrees ik, over twee jaar is de S3 hetzelfde als de S1 nu is.

      • Behalve bij bijvoorbeeld hi, hier lease je het toestel en je moet dan ook aan het einde van je contract je telefoon weer inleveren.

        Sowieso zijn die abonnementen incl. telefoon raar, ook al heb ik het zelf ook 2 keer gedaan, maar uiteindelijk koop je de telefoon gewoon op afbetaling terwijl veel mensen dit bijvoorbeeld met een tv niet zullen doen. Erg slim uiteraard van die providers, maar ik koop hem los.

    • iemand enig ervaring met simyo? aangezien dit op het netwerk van kpn loopt lijkt mij dit toch ook een goede provider?

      iemand een aanrader voor sim only?

      • Met Simypo is niets mis, het is een dochter van KPN. Ik ben er zo'n beetje vanaf het begin bij, aangezien ik een "zakelijke" mobiel heb, en op mijn "privé"mobiel (die bij Simyo zit) dus niet zo erg veel bel. Dan zijn operators als Simyo voordelig.

  • Persoonlijk ben ik voorstander van sim-only i.c.m. een losse telefoon, want als je toestel na 1,5 kapot gaat, dan betaal je niet het hoge tarief voor een toestel wat je niet meer hebt EN na 2 jaar kun je je huidige sim-only ook behouden en nog langer genieten van je S3.

    Voor iedereen is het een aparte rekensom, want sommige providers stunten met abo-prijzen waardoor zij goedkoper uit de bus komen.

    Dus even wat tijd investeren levert geld op.

1 2
Gerelateerde artikelen