Samsung Galaxy S3 firmware update beschikbaar in Kies (update 30 juni)

Update 30 juni: het lijkt erop dat de update waarover wij hieronder berichtten met recht een kleine update genoemd kan worden. Veel recent uitgeleverde Samsung Galaxy S3 toestellen draaien al ‘out of the box' op de I9100XXALEF firmware – de update is dus alleen relevant en beschikbaar voor gebruikers die hun Galaxy S3 al wat langer in hun bezit hebben, en wiens toestel nog voorzien is van de oorspronkelijke I9100XXALE8 firmware versie.

Oorspronkelijke bericht:

Vanavond hingen wij onze redactionele Samsung Galaxy S3 weer eens een keertje aan Samsung's Kies software en verhip! Een nieuwe firmware update is beschikbaar voor onze Nederlandse, ‘unbranded' Galaxy S3.

Het gaat hier om een nieuwe firmware versie met code I9300XXALEF – het toestel kwam een maand geleden uit de doos met versie I9300XXALE8. En hoewel we stiekem niet zo'n fan zijn van Kies, konden we geen update vinden via de in het toestel gebakken OTA (Over The Air) systeem (Menu -> Instellingen -> Toestel-info -> Software-update -> Bijwerken), en dus… gingen we ouderwets aan de slag met Kies op de PC. En eerlijk is eerlijk: de update verliep als een zonnetje. Dat we er toch bij zaten te zweten lag toch echt aan het weer – niet aan het functioneren van Kies.

En nu is natuurlijk de grote vraag: wat is er veranderd? Of liever nog: wat is er verbeterd? Aangezien we de update pas nét hebben uitgevoerd is het nog wat vroeg om hier allerlei dingen met zekerheid te gaan stellen – dat doen we in de loop van de komende dagen wel. Voor nu vallen ons de volgende dingen op:

  • De bediening lijkt een tikje vloeiender – veel zal het echter niet zijn (voor zover dit ook kan, natuurlijk)
  • De ‘redraw bug' – waarbij de interface opvallend traag opnieuw moet worden weergeven nadat je uit een app komt hebben we niet gezien – maar dat hadden we vóór de update ook niet. Of deze dus verholpen is, kunnen we niet zeggen
  • In de Quadrant benchmark app scoort ons toestel herhaaldelijk rond de 5500 – voor de update was dit rond de 5300. Toeval?

Zoals gezegd, hopelijk kunnen we spoedig meer veranderingen en/of verbeteringen melden. Heb jij de update ook uitgevoerd, en kom je nieuwe of betere dingen tegen? Laat het ons hieronder weten!

Lees de reacties (17)

  • Hij blijft bij mij op 2% staan in de tijdsbalk en dan gebeurt er verder niets meer.......grrrr

  • Wat mij wel stoort tot op heden is de trage reactie bij het automatisch aanpassen van de licht sterkte van het scherm. Hopelijk is dit na de update beter (wat wel gesuggereerd word).

  • Nou hij staat erop....ik moest noodherstel doen en dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik ander usb kabeltje heb gebruikt. Na aansluiten met meegeleverde kabel ging het gelukkig wel goed. Hij lijkt idd wat sneller te schakelen....verder niets kunnen ontdekken.

1 2 3
Gerelateerde artikelen