Samsung Galaxy S3 4G krijgt Android 4.3 update in Nederland

Nog vóór de Samsung Galaxy S3 zonder 4G krijgt de versie mét 4G vandaag de langverwachte update naar Android 4.3. Opvallend is dat de update tegelijk beschikbaar is voor zowel de unbranded als de branded toestelversies van KPN en Vodafone.


De 4G versie van de Galaxy S3 kwam pas een tijdje ná de versie met ‘alleen' een 3G verbinding op de markt, om de simpele reden dat er ten tijde van de release van de S3 nog geen 4G netwerken actief waren in ons land.

In ieder geval brengt de update naar Android 4.3 een flink aantal vernieuwingen met zich mee, waaronder een makeover van de nu snellere interface, verbeterde schermweergave, ondersteuning voor de Galaxy Gear smartwatch, en Samsung Knox – het nieuwe beveiligingspakket.

Het installeren van de update kan via het toestel zelf, of via Samsung's Kies software. In het eerste geval raden we aan dit via een WiFi verbinding te doen, zodat het je niet je halve databundel (of meer) kost.

Heb jij de update al geïnstalleerd? Laat ons hieronder weten wat je ervaringen zijn!

Lees de reacties (42)

  • Hoe weet ik of ik een 4G toestel heb? Ik kan als network modus GSM/WCDMA kiezen, dus ik denk 3G, maar kan ik het ergens vinden?

    • Als je je toestel opstart toont hij onder de naam ervan de productcode. Wat staat er onder het 'Samsung Galaxy S III' logo? Als daar GT-I9305 staat heb je de 4G versie - als er GT-I9300 staat is het de 3G variant.

  • Als je als modelnaam GT-I9305 hebt, dan heb je de 4G versie. De GT-I9300 is de 3G versie. Je kunt het model vinden als je je batterij eruit haalt.

  • 3G dus...ik moet nog even wachten. Enig idee wanneer de 3G update wordt aangeboden?

    En nog een heel andere vraag: mijn bluetooth verbinding in de auto is heel slecht. Als ik aan het bellen ben wordt de verbinding met de carkit soms direct, soms na een minuut verbroken. Is dit een bekend probleem en zo ja, waar vind ik informatie om het probleem op te lossen?

    • Ik herken de problemen niet, maar ik heb de 4G versie. Wellicht maakt dat uit. Vandaag heb ik inderdaad de update binnen gekregen. In een lijst van wat er allemaal verbeterd is stond ook dat de Bluetooth functionaliteit verbeterd is, dus wellicht is je probleem na de update opgelost. Even afwachten dus, tenzij iemand anders nu al een oplossing voor je heeft.

    • Als jouw toestel ook van T-Mobile komt, dan klopt dat. De update is beschikbaar voor toestellen zonder provider 'branding', en voor toestellen van Vodafone en KPN. T-Mobile moet nog even wachten, kennelijk.

1 2 3 7
Gerelateerde artikelen