Samsung Galaxy S23 (Ultra) dummy’s geven goede indruk design

Dummy toestellen van de Samsung Galaxy S23 en Galaxy S23 Ultra geven een goede indruk van het design. Vooral het reguliere model is interessant – de Ultra is amper te onderscheiden van zijn voorganger.

Galaxy S23 (Ultra) dummy's tonen design

Al een tijdje geleden zagen we de eerste niet-officiele renders van Samsung's aankomende Galaxy S23 serie voorbij komen. Hoewel de S23 Ultra straks sterk op de Galaxy S22 Ultra lijkt, zijn de verschillen bij de Galaxy S23 en S23+ significanter. Vandaag wordt dit alles nog een bevestigd op een manier die bovendien een betere blik geeft op het design van de toestellen.

We krijgen namelijk een hand vol telefoon dummy's te zien van de Galaxy S23 en S23 Ultra. Dummy's zijn in feite neptoestellen, maar wel neptoestellen die gebaseerd zijn op informatie van Samsung zelf. Als het goed is, geven ze dus een behoorlijk accuraat beeld. Via Slashleaks duiken foto's van de dummy's in het zwart en wit op.

Zo zien we dus heel duidelijk het camera-design van de Galaxy S23. Er is geen groot eiland meer, maar er zijn lenzen die afzonderlijk uit de achterkant steken. Dat zagen we al op toestellen als de S22 Ultra en de Galaxy A32, maar in 2023 wordt dit Samsung's go-to camera-design.

Behalve de vernieuwde camera's, hebben de Galaxy S23 en S23+ eigenlijk een heel clean, bijna simpel design. Behalve de knoppen in de rechterzijkant en de aansluiting onderop is het het strakke metalen frame wat het beeld bepaald.

Typisch voor een dummy telefoon is, dat de camera's er allemaal exact hetzelfde uitzien. In de echte toestellen is dat straks natuurlijk anders. Verschillende camera's hebben verschillende lenzen, tenslotte. Dat valt des te meer op bij de Galaxy S23 Ultra, waar we in de dummy géén periscoop-camera zien.

Tevens valt bij de Galaxy S23 Ultra nog eens op dat hij als twee druppels water op de S22 Ultra lijkt. Alleen het gaatje voor de microfoon zit aan de andere kant van de antennaband in de bovenrand van het toestel. Kennelijk zijn er intern toch wat meer wijzigingen, als zijn die van buiten amper te zien.

En verder…

Naast het design zijn ook bijna alle specificaties van de verschillende Galaxy S23 modellen inmiddels bekend. De grootste verandering is de processor: ook de Europese toestellen krijgen straks Qualcomm's Snapdragon 8 Gen 2 chip, en dus niet langer een Exynos processor. Ten opzichte van de S22-serie krijgen de S23 en S23+ ook accu's met een iets grotere capaciteit: respectievelijk 3900 en 4700 mAh (was: 3700 en 4500 mAh). De S23 Ultra krijgt een 5000 mAh batterij én natuurlijk een S Pen stylus.

Qua camera's lijken de S23 en S23+ sterk op hun voorganger, met een 50MP hoofd-, 12MP ultragroothoek-, en 10MP telefotocamera met 3x optische zoom. Wel krijgen ze met de 12MP frontcamera voor het eerst sinds jaren sensor met een hogere resolutie voor selfies.

Voor de S23 Ultra maakt Samsung de sprong naar een 200MP hoofdcamera, terwijl de andere camera's nagenoeg onveranderd blijven – inclusief de twee 10MP telefooncamera's met 3x en 10x optische zoom.

Vermoedelijk worden de toestellen in de Galaxy S23 Samsung's eerste telefoons die berichten via satelliet kunnen versturen. Bovendien maakt Gorilla Glass's Victus 2 waarschijnlijk zijn debuut met de serie. De toestellen zijn daardoor weer een stukje beter bestand tegen vallen en krassen.

Release en prijs

De verwachting is, dat Samsung de Galaxy S23 begin februari lanceert. Vervolgens liggen ze tegen het einde van die maand, of begin maart, in de winkels. Over de prijzen weten we natuurlijk eigenlijk nog niets, maar reken erop dat ze duurder worden dan de S22 begin 2022. Daarvoor zorgen de economische omstandigheden en de – vermoedelijk dan ook nog – ongunstige eurokoers.