Samsung Galaxy S23 en S22 krijgen nu update van maart: One UI 5.1 bugfixes

Net schreven we nog over Samsung's update van maart, en nu rolt hij al op de Galaxy S23 serie binnen. Het zijn de eerste toestellen in ons land die de patch ontvangen – samen met de Galaxy S22 serie, die de update nu ook krijgt. Op deze toestellen lijkt Samsung bugs te fixen die met de update naar One UI 5.1 ontstonden.

Galaxy S23 update maart 2023

Door de ietwat hobbelige uitrol van One UI 5.1 naar een aantal high end Samsung telefoons, lijken de Zuid-Koreanen wat aan de late kant met het aanbieden van de nieuwste beveiligingspatch. Mind you, niet aan de late kant. Maart is nog jong, tenslotte. De primeur heeft de gloednieuwe Galaxy S23 serie.

Vanochtend rolt een ongeveer 350 MB grote update uit naar de Galaxy S23, S23+, en Galaxy S23 Ultra. De toestellen krijgen firmwareversie S91xBXXS1AWBM. De kenner weet dan ook direct hoe de vork in de steel zit. De ‘S' in de versienummering verklapt dat deze update niets anders doet dan de beveiliging van de telefoons verbeteren.

De voornaamste bijdrage daaraan levert de beveiligingspatch van maart. Deze bevat 40 verbeteringen voor de beveiliging van het Android OS, en 23 fixes voor Samsung's eigen software. Er worden gaten gedicht in de beveiliging van de Bluetooth verbinding, de Telefoon en Toetsenbord apps, en in Galaxy Themes.

Daarnaast gokken wij erop dat een paar van de megabytes die de update weegt nog bestemd zijn voor de een of andere optimalisatie achter de schermen. Maar het mag ook gezegd worden: het is lang geleden dat Samsung een telefoon uitbracht die direct vanaf de verkoopstart zo goed geoptimaliseerd was, qua software. Heel veel werk hoeven de Zuid-Koreanen dus niet te verrichten – de Galaxy S23 loopt als een trein. Wel is een centrale vraag: lost deze update problemen op die sommige gebruik(st)ers hadden met Wi-Fi 6? Wij jij het antwoord op deze vraag? Laat het hieronder dan even weten!

Galaxy S22 update maart 2023: bugfixes

Naast de Galaxy S23 komt vandaag ook direct de Galaxy S22-serie aan de beurt. De nieuwe patch arriveert in de vorm van firmwareversie S90xBXXU3CWBE ook op de Galaxy S22, S22+, en Galaxy S22 Ultra. De update gaat op deze toestellen ook richting 350 MB, maar er is een verschil: er gebeurt meer dan alleen de installatie van de patch van maart. En dan bedoelen we niet alleen de nieuwe afbeelding die op het update-scherm getoond wordt, noch de vermelding van One UI versie aan de software-informatie.

De changelist meldt ook dat de algehele stabiliteit van functies verbeterd wordt. Dat wil zoveel zeggen als: we sleutelen aan de werking en betrouwbaarheid van de software. En dat mocht ook wel. Na de One UI 5.1 bleken o.a. toestellen in de Galaxy S22-serie last te hebben van verschillende bugs. Gebruik(st)ers klaagden over een snel leeglopende accu, problemen met Google Assistent, en nog veel meer grote en kleine fouten.

Met een beetje geluk strijkt Samsung met de update van maart deze bugs weer glad. In ieder geval lijkt de changelist daarnaar te hinten. Maar the proof of the pudding is, zoals men zegt, in the eating. En dus de vraag: lost de nieuwe update op jouw Galaxy S22 bugs op, die met One UI 5.1 waren ontstaan? Deel hieronder jouw ervaringen!

Beschikbaarheid

Je kunt de update van maart nu direct downloaden op de Galaxy S23, S23+, en S23 Ultra in Nederland, België, en de rest van Europa. Hetzelfde geldt ook voor de S22-serie, natuurlijk. Mocht jij onverhoopt een branded model van de een of andere provider hebben aangeschaft, dan kan het zijn dat je nog even geduld moet hebben.

Zoals altijd bij updates op een Samsung telefoon, geldt ook op de Galaxy S22 en S23: je kunt wachten tot je telefoon vanzelf meldt dat er een update klaar staat. Of je checkt de beschikbaarheid direct handmatig via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank, Vince, Pam, Matthias!)

Lees de reacties (27)

1 2 3 5