Samsung Galaxy S22 update van juli staat klaar – Tab S7 ook bijgewerkt

Vandaag is de Samsung Galaxy S22 de eerste telefoon die de update van juli ontvangt. Vlak voor het weekeinde kreeg ook de Galaxy Tab S7 nog een update – de tweede met de patch van juni.

Galaxy S22 update juli 2022

De tijd vliegt. Het is alweer juli en, zoals je misschien gemerkt hebt aan onze minimale berichtgeving, vakantietijd. Maar: voor sommige dingen maken we natuurlijk graag een uitzondering. Zoals de komst van de allernieuwste beveiligingspatch voor de Galaxy S22 serie.

Zojuist is namelijk de update met de patch van juli live gegaan voor de Galaxy S22, S22+, en Galaxy S22 Ultra in Europa. Een net geen 400 MB grote download brengt de toestellen naar firmwareversie S90*BXXU2AVF5. Deze installeert de patch van de nieuwe maand, waarvan we op dit moment nog geen details hebben. Samsung en Google publiceerden er nog geen informatie over, tenslotte. Hopelijk weten we later deze week meer.

Tevens zien we opnieuw het puntje ‘Algehele stabiliteit van functies verbeterd‘ op de changelist – zoals bij zoveel recente updates voor de Galaxy S22 serie. Samsung is nog steeds bezig met de optimalisatie van software. De afgelopen maanden ging deze al met sprongen vooruit, maar er valt toch nog genoeg te schaven, zo blijkt. En de nieuwe update gaat daar dus vrolijk mee verder. Dat zien we ook aan de lijst met bijgewerkte apps, die vrij lang is.

Beschikbaarheid

Zoals we al schreven is de nieuwe Galaxy S22 update zojuist ‘live' gegaan op de Europese toestellen met landcode EUX. Deze is dus per direct OTA beschikbaar in Nederland en België. Voor branded toestellen die direct bij de een of andere provider aangeschaft zijn, volgt dezelfde update hopelijk spoedig.

Je kunt wachten op de melding, of direct handmatig aan de slag via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Galaxy Tab S7 update juni

Eind vorige week verscheen ook nog een tweede juni update voor de Galaxy Tab S7 serie. De tablets hadden de patch van juni al eind mei ontvangen. De nieuwe update – zo'n 300 MB schoon aan de haak, firmwareversie XXU2CVF5 (dank, Jan!) – brengt één functionele wijziging. De ‘weergavemethode van het batterijniveau met betrekking tot “Batterij beschermen” zal worden bijgewerkt‘, aldus de changelist.

Als jouw Tab S7 na installatie ook alleen nog maar tot 85% oplaadt, dan kun je precies deze functie – Batterij beschermen – als het goed is weer uitschakelen via Instellingen -> Batterij en apparaatonderhoud -> Batterij -> Meer batterij-instellingen -> Batterij beschermen uitschakelen.

Verder zien we wat generieke bugfixes en stabiliteitsverbeteringen die achter de schermen uitgevoerd worden. Het is niet duidelijk hoeveel je daar concreet van merkt.

Beschikbaarheid

De nieuwe Galaxy Tab S7 update is inmiddels beschikbaar op alle Nederlandse en Belgische modellen – Wi-Fi of 5G. Je kunt ‘m installeren via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Lees de reacties (1)

  • Wie o wie heeft hier ook problemen met zijn S22 en wifi. Wifi verbinding is top en verbreekt niet. Echter lijkt de DNS resolving op z'n bek te gaan. Ik hoopte dat de fix in de vorige update zat. Maar helaas.