Samsung Galaxy S21 update van november beschikbaar in Nederland en België

De Samsung Galaxy S21 serie krijgt vandaag al de update van november. Je kunt ‘m vanaf nu direct installeren op de eerste Nederlandse en Belgische toestellen.

Galaxy S21 update november 2021

Er zijn nog een paar dagen te gaan voor oktober echt afgelopen is. Maar zoals de laatste tijd steeds vaker gebeurt, is Samsung er als de kippen bij om de vólgende security update aan te bieden. Dit keer is het de Galaxy S21 serie de nieuwste patch vroegtijdig ontvangt. Althans, op de eerste toestellen in de Lage Landen rolt de nieuwe firmware as we speak uit.

Voor de toestellen in de serie staat vanaf vandaag firmwareversie G99*BXXS3AUJ7 klaar voor download. Het 210MB grote pakket brengt geen grote veranderingen mee. Dat is logisch, want langzaam verschijnt de Android 12 en One UI 4 update aan de horizon. Mogelijk is de update van vandaag de laatste beveiligingsupdate die de Galaxy S21 serie nog onder Android 11 ontvangt.

In ieder geval zorgt de nieuwe update dus alleen voor verbeteringen in de beveiliging van de Galaxy S21 serie. Wát deze zijn is op dit moment nog niet officieel bekend. Details van de inhoud van de nieuwe beveiligingspatch komen we waarschijnlijk pas volgende week te weten – zodra het daadwerkelijk november geworden is.

Beschikbaarheid

De update is nu OTA beschikbaar op de unbranded Galaxy S21, S21+, en Galaxy S21 Ultra in Nederland én België. Als jij jouw branded Galaxy S21-model direct bij Vodafone of T-Mobile hebt gekocht, dan moet je nog even wachten tot de update ook voor deze branded toestellen verschijnt.

Er verschijnt vanzelf een melding dat je de update kunt downloaden. Als je daar niet op wilt wachten, dan kun je de beschikbaarheid ook handmatig checken: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Als je nu al wilt weten wat de grote upgrade naar Android 12 zoals naar jouw Galaxy S21 brengt, check dan onze berichtgeving over de nieuwe en veranderde features in One UI 4. Binnenkort zullen we ook op een rijtje zetten hoe je jouw telefoon het beste kunt voorbereiden op de upgrade – en hoe je deze zo probleemloos mogelijk kunt uitvoeren.

Lees de reacties (1)