Samsung Galaxy S21 krijgt update van oktober in Nederland

Voor Samsung's Galaxy S21, S21+, en S21 Ultra staat nu de update van oktober klaar. Behalve de nieuwste security patch gebeurt er dit keer niet zoveel spannends.

Galaxy S21 update oktober 2022

Een nieuwe maand is zojuist van start gegaan, en dus komt een nieuwe golf beveiligingsupdates aanrollen over Samsung's Galaxy. Eind september arriveerde de patch van oktober al op de Galaxy S22 serie, en nu komen ook de topmodellen van het jaar ervoor aan de beurt.

Voor de Galaxy S21, S21+, en S21 Ultra staat een update klaar van ruim 220MB. Deze bevat firmwareversie G99*BXXS5CVIF, die op zijn beurt dus de patch van oktober bevat. Google biedt 32 verbeteringen voor de beveiliging van het Android systeem zelf. Samsung doet nog eens 18 duiten in het zakje, waaronder fixes voor Knox, Edge-venster, de GIF-maker, NFC-verbinding, en de drivers voor wie een USB-muis aansluit.

Functioneel gebeurt er deze maand maar weinig – de update is een zuivere beveiligingsupdate. De eerste grote praktische veranderingen verwachten we pas weer met de upgrade naar Android 13, die de Galaxy S21 nog voor het einde van het jaar krijgt.

Beschikbaarheid en installatie

Op het moment van schrijven kun je de nieuwe update OTA – Over The Air – downloaden op de Nederlandse unbranded Galaxy S21, S21+, en S21 Ultra. En ook op T-Mobile's branded varianten kun je nu direct aan de slag. Heb jij een Belgisch toestel, of een branded model van Vodafone? Dan moet je nog wat geduld hebben. Dat geldt natuurlijk ook voor de Galaxy S21 FE, die qua updates zijn eigen weg volgt.

Kom jij na installatie toch nog merkbare veranderingen – features, bugs – tegen op jouw Galaxy S21?

Lees de reacties (4)

  • Wat een kut update,
    Als ik meldingvenster naar beneden scroll is doe plots heel helder.
    Alle beeldscherm instellingen zijn in ene anders, alle kleuren.
    En via WhatsApp kan ik niet eens een normale foto versturen die ik net heb gemaakt. Dan moet ik eerst naar galerij en dan de foto delen.
    Alles moet nu via een omweg, heel irritant. En krijg de update er niet af helaas.