Samsung Galaxy S21 krijgt nieuwe, flinke update: One UI 3.1.1 in vermomming

Voor de Galaxy S21-serie rolt nu – zoals beloofd – de update naar One UI 3.1.1 uit. Behalve dat ‘ie niet zo heet. En ook niet zoveel nieuwe functies bevat. Toch zijn de subtiele optimalisaties wel degelijk de moeite waard.

Galaxy S21 update: One UI 3.1 optimalisatie

Na Zuid-Korea en de VS lijkt Nederland een van de eerste landen te zijn waar de nieuwe upgrade voor de Galaxy S21-serie beschikbaar is. Deze bevat geen nieuwe beveiligingspatch – de patch van augustus had het toestel al, tenslotte.

Wat nu uitrolt, is een update naar firmwareversie G99*BXXU3AUHB van pakweg 970MB groot. Dat is flink, en daarvoor is dan ook een goede verklaring. Het gaat hier namelijk om de eerder beloofde One UI 3.1.1 upgrade, ook al geeft Samsung's ‘m geen nieuw versienummer. De belangrijkste nieuwe functies in 3.1.1 zijn namelijk allemaal voor de Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3. De S21-serie krijgt alleen wat optimalisaties, waardoor de One UI versienummering bij 3.1 blijft.

Dat neemt niet weg dat deze optimalisaties de moeite waard zijn. Als het goed is openen menu's en de camera-app sneller, en zijn animaties vlotter/vloeiender. Amerikaanse gebruikers melden dat de warmteontwikkeling bij zware toepassing verbeterd zou zijn, al kunnen wijzelf zo gauw niet checken of dit ook geldt voor Europese toestellen (met de Exynos 2100 processor).

Heb jij deze update al geïnstalleerd op jouw Galaxy S21, S21+, of Galaxy S21 Ultra? Merk jij iets van de genoemde verbeteringen, die Samsung zelf vangt onder de omschrijving ‘Algehele stabiliteit van functies verbeterd'? Kom jij verder nog nieuwe snufjes tegen, zoals – eventueel – een nieuwe snelkoppeling naar Bedtijd modus? Laat het ons hieronder weten! Aanvulling: ja, de Stand Bedtijd is erbij.

Beschikbaarheid

In Nederland kun je de nieuwe update OTA downloaden als je een branded S21, S21+, of S21 Ultra hebt. Voor branded toestellen van Vodafone en T-Mobile, én voor Belgische toestellen is hij op het moment van schrijven nog niet beschikbaar.

Je krijgt vanzelf een melding zodra je de update op jouw Galaxy S21 kunt downloaden. Uiteraard kun je de beschikbaarheid ook checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank, Rick!)

Lees de reacties (13)

  • De update ontvangen op mijn S21 Ultra. Er staat bij Algehele stabieliteit van functies verbeterd. Geïnstalleerd, maar nog niets bijzonders ontdekt.

  • Hier is de update ook binnen :-) (DBT versie dus Duitsland)

    Camera is inderdaad sneller geworden, verder loopt het toestel snel en smooth :-)
    Maar, dat liep die eigenlijk al. Galaxy store kreeg ook nog een update, na de systeem-update.
    Bedtijd modus is inderdaad toegevoegd, alhoewel je die zelf wel moet kiezen.

  • Ik gebruik al jaren de Nova launcher. Ook nu op de S21 Ultra. Heeft deze Samsung update dan wel nut?

1 2